Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in cezasına indirim!

Galatasaray'ın Fatih Karagümrük maçında kırmızı kart gören ve PFDK'dan 5 maç ceza alan teknik direktör Fatih Terim'in cezası 4 maça indirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cezası 4 maça indirilen Fatih Terim’e verilen 55 bin 500 TL’lik ceza da 42 bin 500 TL’ye indirildi. Bu gelişme sonrası Hürriyet Gazetesi Tahir Kum’a konuşan Fatih Terim’in avukatı Rezan Epözdemir; “Öncekine göre indirilen bu yeni cezalar bizi tatmin etmedi. Cezanın daha da aşağı inmesi gerekiyordu.” dedi.

FATİH TERİM NEDEN CEZA ALDI? KARAGÜMRÜK MAÇINDA NE OLMUŞTU?

Süper Lig’in 13. haftasında Fatih Karagümrük ile Galatasaray arasında oynanan maçın 69. dakikasında Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, hakem Mustafa Öğretmenoğlu tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Bu karardan bir süre önce Fatih Terim, yaşanan bir pozisyona yoğun bir şekilde itiraz etmişti. Terim’in itirazları durmayınca Mustafa Öğretmenoğlu kırmızı kartına başvurmuştu.

Kırmızı kart sonrası hakeme yönelik tepkisini sürdüren Fatih Terim’in kullandığı cümleler basın tribününe kadar ulaşmıştı.

Fatih Terim, hakem Mustafa Öğretmenoğlu’na; “Sen futbolu bilmiyorsun futbolu. Akşama ailene anlat Fatih hocayı attım diye. Sen bekçi bile olamazsın. Terbiyesiz, ahlaksız… Sen nasıl hakemsin ulan Mustafa Öğretmenoğlu.” şeklinde tepki göstermeye devam etti.

Fatih Terim, 22 Aralık Salı günü sportmenliğe aykırı hareket, hakaret ve tedbire uymaması sebebiyle PFDK’ya sevk edilmişti.

5 MAÇLIK CEZA VE TAHKİM BAŞVURUSU

PFDK’Dan 5 maçlık ceza alan Fatih Terim, Tahkim Kurulu’na bireysel başvuru yapma kararı aldı. Ayrıca Galatasaray kulübü de itiraz başvurusunda bulundu. Bugün toplanan TFF Tahkim Kurulu, Fatih Terim’in 5 maçlık cezasını 4 maça indirdi.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim’in cezasına indirim!

Yorumlar kapalı.