Fulya Öztürk, böbrek yetmezliğiyle boğuşan Gamze’nin hayallerine umut oldu

Fulya Öztürk, böbrek yetmezliği rahatsızlığıyla boğuşan 22 yaşındaki Gamze'ye donör olmak istemeyen baba İsmail Akkavak'ı bakın nasıl ikna etti! İşte detaylar...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deneyimli gazeteci Fulya Öztürk, 5 yıldır böbrek yetmezliği rahatsızlığını yaşayan Gamze Akkavak‘ın derdine derman oldu.

Geçtiğimiz yıllarda baş ve karın ağrısı sebebiyle hastaneye giden genç kıza böbrek yetmezliği tanısı kondu.

Haftanın 3 günü diyalize girerek yaşamını sürdüren Gamze’ye, yapılan tetkikler sonucunda Anne Emine Kavak’ın donör olabileceği öğrenildi. Ancak Emine Akkavak’ın kalp damarlarında tıkanıklık olmasından dolayı nakil gerçekleştirilemedi.

Fulya Öztürk, böbrek yetmezliğiyle boğuşan Gamze'nin hayallerine umut oldu

Baba İsmail Akkavak’a da aynı tetkikler uygulandıktan sonra nakile uyumlu olduğu anlaşılınca baba donör olmayı kabul etmedi. Donör olmamak için evi terk eden baba İsmail Kavak’tan sonra genç kız ile Emine Kavak çareyi Müge Anlı programına katılarak aradı. Anlı’nın binbir ısrarı sonucu ikna olmayan İsmail Kavak, kızının 39 kiloya kadar düşmesine göz yumdu.

Fulya Öztürk, böbrek yetmezliğiyle boğuşan Gamze'nin hayallerine umut oldu

Tam umutların tükendiği sırada Fulya ile Umudun Olsun programına katılan anne- kız, 5 yıl sonra ilk kez İsmail Akkavak’ı ekranlarda gördü. Fulya Öztürk’ün ısrarları sonunda donör olmayı kabul eden Akkavak, sabah saatlerinde ameliyata girdi ve nakil gerçekleştirildi.

Gamze Akkavak’ın doktoru ameliyat sonrası  ‘Gamze ve babasının sağlık durumu ise gayet iyi, başarılı bir ameliyat oldu’  açıklamasını yaptı.

Fulya Öztürk, böbrek yetmezliğiyle boğuşan Gamze’nin hayallerine umut oldu

Yorumlar kapalı.