Fransa’da günlük vaka sayısında korkutan rekor

Fransa'da son 24 saatte belirlenen 58 bin 46 yeni vaka ile en yüksek günlük vaka sayısı açıklandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’da son 24 saatte 367 kişinin daha korona virüsünden (Covid-19) ölmesiyle toplam ölü sayısı 39 bin 37’ye yükseldi.

Fransa Halk Sağlığı Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre, 58 bin 46 yeni vaka tespit edildi ve toplam vaka sayısı 1 milyon 601 bin 367’ye çıktı. Bu rakam, salgının başından bu yana Fransa’da ve Avrupa’da kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Hastanelerde 4 bin 230’u yoğun bakımda olmak üzere 28 bin 426 kişinin tedavisi sürerken, iyileşenlerin sayısı 1616 artışla 124 bin 278’e ulaştı.

SAĞLIK BAKANI: İKİNCİ DALGA ŞİDDETLİ

Basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Olivier Veran, Covid-19 tespit edilen 100 kişiden 90’ının belirti göstermediğini veya hastanede tedavi görmeye ihtiyacı bulunmadığını söyledi.

Hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle 61 hastanın başka kentlerin hastanelerine nakledildiğini aktaran Veran, salgında ikinci dalgaya karşı mücadele etmek için önlemlere uyulmasının önemli olduğunu vurguladı.

Yaşanan ikinci dalganın şiddetli olduğunu kaydeden Olivier Veran, tüm yaşlı bakımevlerinde hızlı sonuç alınabilen 650 bin testin hizmete sokulduğunu belirtti.

PARİS’TE GECE PAKET SERVİSLER DE YASAKLANDI

Başkent Paris’te salgın önlemleri kapsamında, paket yemek ve içecek servisine de kısıtlama getirildi.

Paris Emniyet Müdürlüğü, salgın nedeniyle kapalı olan restoranlar ile mini marketler, bakkallar, barlar ve seyyar tesislerin 6 Kasım’dan itibaren gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında dışarıya yemek ve içecek servisi yapmasını yasakladı.

Emniyetten yapılan açıklamada, söz konusu işletmelerin etrafında özellikle akşam ve gece saatlerinde kalabalık oluştuğunun gözlendiği, özellikle paket alkollü içki servisinin sosyal mesafe kurallarına uyulmayan gece partilerini özendirdiği belirtildi.

Kısıtlama, restoran ve barların çevresinde oluşan kalabalıkların sınırlanarak virüsün yayılmasını önlemeyi amaçlıyor.

Fransa’da günlük vaka sayısında korkutan rekor

Yorumlar kapalı.