Fransa ve İspanya’da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyonu geçti

Johns Hopkins Üniversitesi, Fransa'da tespit edilen toplam yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının 1 milyonu geçtiği bilgisini paylaştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Maryland eyaletinde bulunan Johns Hopkins Üniversitesi, Fransa’daki Kovid-19 salgınına ilişkin güncel verileri paylaştı.

Verilere göre Fransa’da tespit edilen toplam vaka sayısı 1 milyon 369’a ulaştı ve virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 34 bin 75 oldu.

Böylelikle Fransa, İspanya’nın ardından vaka sayısında 1 milyon eşiğini geçen ikinci Avrupa ülkesi oldu.

Öte yandan son haftalarda Avrupa genelinde vaka ve ölümlerde keskin bir artış yaşanırken, bazı hükümetler yeni kısıtlamalar yürürlüğe koymaya başladı.

İspanya’da toplam vaka sayısı 1 milyonu aştı, Almanya’da günlük vaka 10 binin üzerine çıktı

İspanya’da koronavirüs tespit edilen kişi sayısının son 24 saatte yaklaşık 17 bin daha artmasıyla ülkedeki toplam vaka sayısı 1 milyonun üzerine çıktı.

Çarşamba günü açıklanan verilere göre İspanya’da koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı nedeniyle 24 saatte 156 kişi daha hayatını kaybetti. Vaka sayısı da bir gün içinde 16 bin 973 arttı.

Ülkede ilk vaka 31 Ocak’ta görülmüştü. Son verilerle birlikte koronavirüsün bulaştığı kişi sayısı 1 milyon 5 bin 295’e çıktı.

Daha önce ABD, Hindistan, Brezilya, Rusya ve Arjantin’de vaka sayıları 1 milyonun üzerine çıkmıştı.

Fransa ve İspanya’da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyonu geçti

Yorumlar kapalı.