Fırtına, Ayvalık’ı vurdu!

Edremit Körfezi’nde bugün sabah saatlerinde başlayan fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle Ayvalık ilçesini vuran fırtına nedeniyle çok ayıda balıkçı teknesi batarken birçok noktada da ağaçlar yıkıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde saat 06.00 sıralarında sağanak yağış ile birlikte fırtına etkili oldu. Sahilde bağlı bulunan balıkçı, gezi ve dalış tekneleri fırtına nedeniyle hasar gördü. Bazı tekneler parçalanırken, batanların da olduğu öğrenildi. Sahil bandında kaldırım taşları fırtına nedeniyle söküldü.

Gönül Yolu Köprüsü yakınlarında bulunan bir zeytin ağacı ve birkaç sokak lambasının da fırtına nedeniyle devrildiği bildirildi. Belediye ekipleri, temizlik çalışmalarına başlarken ilçede hasar tespiti çalışmalarına başlandı.

65 KİLOMETRE HIZLA ESTİ

Balıkesir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada da; Ayvalık ilçe merkezi, Cunda Adası,  Sarımsaklı ve Altınova Mahallelerinde hasar meydana geldiği belirtildi. Açıklamada: “Bazı tekneler parçalanmış, bazı binaların çatılarında ve pencerelerinde hasar oluşmuştur. Ayrıca ağaçlarda devrilme ve dallarında kırılma meydana gelmiştir. Saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle oluşan maddi hasar dışında herhangi bir yaralanma ve can kaybı bulunmamaktadır” denildi.

Fırtına, Ayvalık'ı vurdu!

Açıklamada ayrıca fırtınanın bugün öğle saatlerinde sona ermesi beklendiğinin de belirtildiği açıklamada: “Valiliğimiz tarafından; AFAD İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman il Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimizce İlçede hasar tespit çalışması başlatılmıştır. Fırtınadan etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, olumsuz hava koşullarının devam ettiği saatlerde dikkatli davranmalarını istirham ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Fırtına nedeniyle ayrıca Balıkesir’in Burhaniye ve Edremit  ilçelerinde bazı işyerlerinin tabelaları sökülürken ağaçlar da araçların üzerine devrildi.

Fırtına, Ayvalık’ı vurdu!

Yorumlar kapalı.