Fenerbahçe’den Ankara’da 90+6 mucizesi!

Süper Lig 40. haftasında Ankaragücü'ne konuk olan Fenerbahçe, geriye düştüğü maçta 90+6'da attığı golle 2-1 kazandı ve müthiş bir geri dönüşle şampiyonluk yarışına devam dedi. Lider Beşiktaş'ın Galatasaray'a yenilmesiyle zirvede işler karıştı...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şampiyonluk umutlarını sürdürmek isteyen Fenerbahçe, 40. hafta maçında kümede kalma mücadelesi veren Ankaragücü’ne konuk oldu. Başkent’te 3. dakikada geriye düşen Fenerbahçe, 90+6’da attığı golle 2-1 kazanarak şampiyonluk yolunda mucizevi bir galibiyete imza attı

Maça kötü başlayan ve 3. dakikada Alper Potuk’un golüyle geriye düşen Fenerbahçe, 35. dakikada Emre Belözoğlu’nun yaptığı değişikliklerden sonra toparlandı. Dakika 42’de Ozan Tufan’ın golüyle skoru 1-1’e getiren Fenerbahçe, ikinci yarıda sayısız gol fırsatı kaçırdı ancak, 90+6’da sahneye Enner Valencia çıktı ve takımını 2-1’lik galibiyete taşıdı.

Fenerbahçe, bu sonuçla puanını 79 yaptı ve lider Beşiktaş’ın Galatasaray’a 3-1 yenilmesiyle farkı 2 puana indirdi. Ankaragücü ise, 38 puanda kaldı. Ankaragücü bir sonraki maçında Kasımpaşa’ya konuk olurken, Fenerbahçe sahasında Sivasspor’u ağırlayacak.

Fenerbahçe’den Ankara’da 90+6 mucizesi!

FENERBAHÇE’DEN KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Fenerbahçe, kritik Ankaragücü deplasmanına üst üste hatalar ve sonucunda kalesinde gördüğü golle başladı. Maçın henüz 16. saniyesinde Kitsiou’nun şutu üstten auta giderken, 3. dakikada Jose Sosa büyük bir hataya imza attı. Arjantinli futbolcu, Attila Szalai’nin pasında topu geriye vermek istedi. Ancak araya giren Alper Potuk kaleye ilerledi ve kaleci Harun Tekin’i mağlup ederek eski takımını sarsan golü attı: 1-0. Bu sezon Fenerbahçe’nin yediği en erken golü atan Ankaragücü, 4. dakikada iyi paslaşmalarla yine Fenerbahçe ceza sahası içine girdi ama Alper Potuk’un şutu az farkla auta gitti.

Fenerbahçe’den Ankara’da 90+6 mucizesi!

EMRE BELÖZOĞLU’NDAN HAMLE VE GOL

Ankaragücü’nün golü sonrasında bir türlü oyuna ortak olamayan Fenerbahçe’de, Teknik Direktör Emre Belözoğlu 35. dakikada oyuncu değişikliğine gitti. Mert Hakan Yandaş’ı oyundan alarak Gökhan Gönül’ü sağ beke çeken Belözoğlu, maça savunmanın sağında başlayan Ozan Tufan’ı orta sahaya çekti. Bu hamleden 7 dakika sonra gelişen atakta Enner Valencia sağ kanattan ortasını yaptı. Arka direkte boş pozisyondaki Ozan Tufan’ın vuruşu ağlarla buluştu ve Fenerbahçe ilk yarıyı 1-1’lik beraberlikle tamamladı.

FRIEDRICH KALESİNDE DEVLEŞTİ…

İkinci yarıya daha istekli başlayan Fenerbahçe, maçın 56. dakikasında üstünlük sayısına çok yaklaştı. Sağ kanantta topla buluşan İrfan Can Kahveci, ön direğe koşu yapan Dimitris Pelkas’a ‘al da at’ dercesine bir pas gönderdi. Ancak altıpas içindeki Yunan futbolcu etkisiz kafa vuruşu sonrası topu auta gönderdi ve net pozisyonu gole çeviremedi.

Maçın 66. dakikasında bu kez Enner Valencia goll burun buruna geldi. Kullanılan köşe vuruşunu Ankaragücü savunması kafayla uzaklaştırmaya çalıştı ancak, arkaya seken topu Enner Valencia tamamlamak istedi. Ekvadorlu futbolcunun kafa vuruşunu kaleci Ricardo Friedrich son anda çizgide yumruklayarak yüzde 100’lük bir gole engel oldu. Dakikalar 69’u gösterirken yine Caner Erkin’in kullandığı köşe vuruşa ön direkte Gökhan Gönül kafayı vurdu ancak, kaleci Friedrich bir kez daha gole izin vermedi.

Fenerbahçe’den Ankara’da 90+6 mucizesi!

OZAN TUFAN BU KEZ ATAMADI

İlk yarıda ofansif anlamda istediklerini sahada gösteremeyen Fenerbahçe, ikinci yarıda farklı bir kimliğe büründü. Üst üste kaçan gollere 78. dakikada Ozan Tufan da ayak uydurdu. Mesut Özil’in savunmanın arkasına yolladığı enfes pası göğsüyle kontrol eden Ozan Tufan, ayağının dışıyla topu köşeye göndermek istedi ancak pozisyon autla sonuçlandı.

HER ŞEY BİTTİ DERKEN…

Kaçan gollerden sonra tam umutlar tükenirken 90+6’da Enner Valencia sahneye çıktı. İrfan Can Kahveci’nin yaptığı ortaya ceza sahası içinde kafayı vuran Ekvadorlu futbolcu takımını 2-1 öne geçirdi ve maçın da skorunu belirleyen isim oldu. Son 7 maçta 6 gole ulaşan Valencia, Fenerbahçe’nin şampiyonluk umutlarını körükledi.

Fenerbahçe’den Ankara’da 90+6 mucizesi!

Yorumlar kapalı.