Fenerbahçe futbolda ihracat şampiyonu oldu:Kulübün kasasına 60 milyon Avro girdi

Ali Koç başkanken satılan Josef, Giuliano ve Fernandao'dan da kulübe önemli gelir sağlandı; Muric ile birlikte son üç yılda kasaya 60 milyon Avro girdi.

Ali Koç
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Koç başkanken satılan Josef, Giuliano ve Fernandao’dan da kulübe önemli gelir sağlandı; Muric ile birlikte son üç yılda kasaya 60 milyon Avro girdi.

Sözcü’den İrfan Yirmibeş’in bildirdiğine göre ekonomik olarak zor bir dönemden geçen Türk futbolunun kurtuluşu oyuncu satışında… Fenerbahçe de bu fikri savunanların örnek gösterdiği kulüplerden biri olma yolunda. Vedat Muric’in 18 milyon avro artı 2 milyon Avro’luk bonuslar karşılığında Lazio’ya satılması beklenirken sarı-lacivertliler, hem ‘yetiştirici kulüp’ olma yolunda adımlar atıyor hem de oyuncu satışından ciddi paraları kasasına koyuyor. Son iki yılda önemli işler yapıldı.

Eljif tam 120 katına satıldı

180 bin Euro’ya alınan Eljif Elmas 16 milyon Avro artı bonuslara Napoli’ye satıldı. 3.5 milyon Avro’ya gelen Vedat Muric’ten de hatırı sayılır bir kâr edilecek. Ucuza alıp yüksek fiyata satma modelini yerleştiren sarı-lacivertliler, Avrupa’daki örnek kulüpler arasına girmek istiyor. Ali Koç başkanken satılan Josef, Giuliano ve Fernandao’dan da kulübe önemli gelir sağlandı; son üç yılda kasaya 60 milyon Avro girdi.

 

Fenerbahçe, Genoa ile Miha Zajc’ın transferi konusunda temaslarını sürdürüyor. 3 milyon Avro karşılığında bu oyuncu İtalyan ekibinin yolunu tutacak. Sloven yıldız, Genoa ile 4 yıllık imza atacak.

Fenerbahçe futbolda ihracat şampiyonu oldu:Kulübün kasasına 60 milyon Avro girdi

Yorumlar kapalı.