Fenerbahçe, Dimitrios Pelkas transferini açıkladı!

Fenerbahçe, Yunan futbolcu Dimitrios Pelkas'in transferini açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe, transferin son gününde bombaları peş peşe patlatıyor. Kemal Ademi’yi açıklayan sarı-lacivertliler, Yunan 10 numara Dimitrios Pelkas‘ı kadrosuna kattığını da duyurdu. Fenerbahçe, Yunanistan’ın PAOK takımından orta saha oyuncusu Dimitris Pelkas ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe, PAOK’tan 26 yaşındaki Dimitrios Pelkas‘ı kadrosuna kattığını resmen açıkladı.

Dimitrios Pelkas kimdir, mevkisi ne? Dimitrios Pelkas kaç yaşında, nereli?

Fenerbahçe’de transfer hareketliliği durmak bilmiyor. 10 numara transferi için yoğun bir çalışma içerisinde olan Fenerbahçe, aradığı ismi Yunanistan’da buldu. Sarı Lacivertli ekip, PAOK’un yunan yıldızı Dimitrios Pelkas’ı kadrosuna kattığını açıkladı. Fenerbahçe’nin yeni 10 numarası Pelkas’ın kariyerini araştıran futbolseverler, Dimitrios Pelkas kimdir, mevkisi ne? Dimitrios Pelkas kaç yaşında, nereli? sorularının cevaplarını merak ediyor.

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, PAOK forması giyen Yunan futbolcu Dimitrios Pelkas’ı kadrosuna kattı. Kanarya’nın 10 numara Dimitrios Pelkas’ın transferi konusunda PAOK’la anlaşmaya varmış ve oyuncuyu sabah saatlerinde sağlık kontrollerinden geçirmişti. Pelkas için 1.6 milyon euro bonservis bedeli + sonraki satıştan pay ödeneceği gelen haberler arasında.

Dimitrios Pelkas kimdir?

Dimitrios Pelkas, 26 Ekim 1993 yılında Yunanistan’da dünyaya geldi. Futbol hayatında PAOK altyapısında başlayan Yunan oyuncu, 2012’de A takıma yükseldi. On numara mevkisinde oynayan Yunan oyuncu, tecrübe kazanması için 2013’te Apollon Pontou’ya kiralandı. Burada 18 maçta 7 gol atan ve dikkatleri üzerine çeken 1.75 boyundaki oyuncu, bir sonraki sezon Portekiz ekiplerinden Vitória Setubal’a kiralandı. Takımın bankolarından olan Pelkas, 30 maçta 4 gol kaydetti ve 2 senelik aranın PAOK’a geri döndü.

PAOK’un değişilmez oyuncuları arasında yer alan yıldız oyuncu, Siyah Beyazlı ekipte geçirdiği 4 sezonda 186 maça çıktı. Takım kaptanı olan ve taraftarın sevgilisi haline gelen Pelkas, Siyah Beyazlı ekipte 1 Yunanistan Süper Ligi, 2 Yunanistan Süper Kupası kazandı.

Profesyonel kariyerinde 247 maçı olan yıldız oyuncu, rakip filelere 55 gol bıraktı. Oyun zekası, tekniği ve şutlarıyla fark yaratan Pelkas’ın güncel piyasa değeri 2.5 milyon euro. 26 yaşındaki futbolcunun PAOK ile olan sözleşmesi Haziran 2021’de sona erecekti.

Fenerbahçe, Dimitrios Pelkas transferini açıkladı!

Yorumlar kapalı.