FDA’dan Pfizer/BioNTech aşısına tam onay

The Washington Post'un haberine göre, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Pfizer/BioNTech aşısına tam onay verdi. Söz konusu aşı, ABD’de geçen yıl aralık ayında acil kullanım onayı almıştı. Böylelikle Pfizer/BioNTech aşısı dünyada corona virüse karşı tam onaylanan ilk aşı oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reuters’ın The Washington Post’un haberine dayandırdığına göre Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ABD’li Pfizer ve Alman BioNTech tarafından geliştirilen corona virüs aşısına tam onay verdi.

Bununla birlikte, FDA’den aşıya tam onay sonrası daha çok insanın aşıya ikna olacağı ve aşı zorunluluğu uygulamalarının daha kolay devreye gireceği ön görülüyor.

GEÇEN ARALIK AYINDA ACİL KULLANIM ONAYI ALMIŞTI

Türk asıllı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci tarafından geliştirilen aşı ABD’de geçen yıl  acil kullanım onayı almıştı.

ABD ilaç firması Pfizer ile Alman ortağı BioNTech, acil kullanım onayı aldığı Covid-19 aşısının 16 yaş ve üzerine uygulanmak üzere tam onayı için mayıs ayında FDA’ya başvuruda bulundu. FDA’ın Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısına tam onay vermesinin ardından ABD’de bazı üniversite ve hastanelerin, Savunma Bakanlığı’nın ve San Francisco kentinin aşıyı zorunlu kılması bekleniyor.

Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısına, 11 Aralık 2020’de pandemi ile mücadele için FDA tarafından “acil kullanım onayı” verilmişti

FDA’dan Pfizer/BioNTech aşısına tam onay

Yorumlar kapalı.