Fatih Altaylı: Aynı kadın, iktidar partisinin genel başkanına terbiyesizlik yapsaydı RTÜK yandaş gazetelere soruşturma başlatır mıydı?

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Nasılsınız, iyi misiniz" sorusuna "Sakın çocuğuma dokunma. Haydi yürü, yürü" yanıtını veren kadına tepki gösterirken, "Sayın Kılıçdaroğlu’na git buradan deyip çocuğuma dokunma diyor. Asıl senin o çocuğa dokunmaman lazım, bu devlet devlet olsa o çocuğu senden alması lazım" demişti HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, RTÜK'ün gazeteci İsmail Saymaz'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Çocuğuma dokunma, haydi yürü yürü" dediği kadın hakkındaki ifadelerinin ardından program hakkında inceleme başlatıldığını hatırlatarak, duruma tepki gösterdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Altaylı HaberTürk’teki köşesinde Kılıçdaroğlu’na saygısızlık yapan kadını eleştiren İsmail Saymaz’a RTÜK Tarafından soruşturma başlatılmasını eleştirdi.

Fatih Altaylı’nın yazısının bir bölümü şöyle:

 

Benim birkaç gün önce bu köşede yazdığımı İsmail Saymaz da televizyonda söylemiş.

Kemal Kılıçdaroğlu’na terbiyesizlik yapan kadını eleştirmiş ve “Bu çocuğu bu kadının büyütmesi sakıncalı. Elinden alınmalı” demiş.

Ben de “O çocuğa üzüldüğümü” söylemiştim.

RTÜK’ün Başkanı da Saymaz’ın bu sözlerini gündeme almış ve inceleme başlatmış.

Kadının kişilik haklarına yönelik olduğu iddiasıyla.

Her şeyi bir kenara bırakıyorum.

Sadece çok basit bir sorum var.

Aynı kadın iktidar partisinin genel başkanına bu tür bir terbiyesizlik, bu tür bir kabalık yapsa idi.

Ve iktidar yanlısı gazeteciler bu kadına bırakın Saymaz’ın sadece bir öneri olan “Bu çocuğu elinden alınmalı” önerisini, her türlü hakareti etse idi, RTÜK bu iktidar yanlısı gazetecilere de soruşturma başlatacak mıydı!

Bunun yanıtını hepimiz biliyoruz da, acaba birisi beş dakikalığına da olsa delikanlı olup “Başlatmayacaktı” diyebilir mi!

Fatih Altaylı: Aynı kadın, iktidar partisinin genel başkanına terbiyesizlik yapsaydı RTÜK yandaş gazetelere soruşturma başlatır mıydı?

Yorumlar kapalı.