Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Her sebze ve meyvenin mevsiminde yenmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. İşte bu ayın en sağlıklı sebze ve meyveleri...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her sebze ve meyvenin mevsiminde yenmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. İşte bu ayın en sağlıklı sebze ve meyveleri…

Sıvı tüketiminizin az olduğu günlerde su ihtiyacınızı biraz da olsa karşılayabilecek meyvelerden olan karpuz kalp ve damar sağlığı açısından oldukça faydalı. Eylül ayında serinlemek ve mevsiminde sağlıklı tüketmek için karpuz yemenizde fayda var.

İncir

Klasiyum açısından oldukça zengin bir meyve olan incir bağırsaklarınıza da iyi gelebilir. Antioksidan özelliği ile de bilinen inciri bu ayda tüketmeniz sağlıklı olacak.

Kızılcık

Reçeliyle öne çıkan kızılcık, kalp hastalığı riskini azaltması ile biliniyor. Özellikle C vitamini açısından oldukça zengin bu meyve, ayın en sağlıklı meyveleri arasında.

Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Üzüm

Kolestrol dengesini sağlaması, antioksidan özelliği ve daha birçok faydasıyla bilinen üzüm, peynirin eşlik etmesiyle birlikte oldukça lezzetli olmasının yanında ayın meyveleri içerisinde yer alıyor.

Mürdüm eriği

Yüksek C vitamini kaynağı olan mürdüm eriği, kan yapma özelliği ile biliniyor. Yazın son zamanlarına doğru yemesi oldukça keyifli hale gelen eriğin cilde faydalı olmasının yanında mevsimlik tüketilmesi de daha birçok faydayı beraberinde getiriyor.

Börülce

Eylül ayında tüketilmesi gereken en önemli sebzelerden biri börülce. Salatasından yemeğine kadar birçok şekilde değerlendirebilirsiniz börülceyi. Protein kaynağı olarak bilinen börülceyi ay boyunca tüketebilirsiniz.

Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Domates

En önemli faydalarından biri kanseri önlemeye yardımcı olması olan domates, yaz son bulmadan o harika tadıyla sofralarınızda her türlü yemeğin içinde yer almaya hazır.

Mantar

Kızartmasından haşlamasına kadar birçok yemekte kullanabileceğiniz mantar harika bir protein kaynağı. Öyle ki kırmızı etten daha fazla protein sağladığı biliniyor. Siz de bu ay yemeklerinizde mantara bolca yer vermeyi unutmayın.

Barbunya

Pilakisinin herkesi mest ettiği barbunyanın kilo vermeye yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Diğer besinlerle birlikte dengeli bir şekilde tüketildiğinde faydalarını kendinizde görürken eylül ayı boyunca da harika bir lezzeti yakalamış olacaksınız.

Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Patlıcan

Vazgeçilmez yemeklerin ana maddesi patlıcan, C ve K vitaminleri bakımından oldukça değerli. Kalp sağlığına katkısı ve anemiye karşı savaşması en önemli özelliklerinden birkaçıyken eylül ayında tüketmek açısından da oldukça mantıklı.

Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yorumlar kapalı.