Esnaftan Akşener’e acı itiraf: Çıkardığımız personelimiz evinde aç aç oturuyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kartal ve Tuzla'da esnaf ziyaretinde, vatandaşların sorunlarını dinledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kartal ve Tuzla’da esnaf ziyaretinde, vatandaşların sorunlarını dinledi. Esnaf, “Pandemi en çok restoran çalışanları olan bizleri vurdu. Bu dükkanda 15 kişiyi ücretsiz izne ayırmak zorunda kaldık. Ücretsiz izne çıkardığımız personele devletten her hangi bir yardım yok. Bizim çıkardığımız personelimiz evinde aç be aç oturuyor. Sadece biz değil bütün restoranlar böyle. Hepimiz açız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kartal ve Tuzla’da esnaf ziyaretinde vatandaşların sorunlarını dinledi. Esnaf, “Pandemi en çok restoran çalışanları olan bizleri vurdu. Bu dükkanda 15 kişiyi ücretsiz izne ayırmak zorunda kaldık. Ücretsiz izne çıkardığımız personele devletten her hangi bir yardım yok. Bizim çıkardığımız personelimiz evinde aç be aç oturuyor. Sadece biz değil bütün restoranlar böyle. Hepimiz açız” dedi

Akşener’in esnaf ziyaretine, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve partililer eşlik etti.

“BOŞ KAFA KARIN DOYURMUYOR”

Akşener, ziyaret ettiği esnafa “İşler nasıl” diye sordu. Esnaf ise “Her ne kadar iyi desem de herkesin durumu belli. Yani benim iyi olup yan taraftaki dükkanın kapalı olması benim çok hoşuma gitmiyor. Ben toksam o açsa hiçbir anlamı yok. Halk olarak bilinçlenmemiz lazım. Artıyı, eksiyi, doluyu, boşu çok iyi anlamamız lazım. Boş kafa artık işe yaramıyor. Boş kafa karın doyurmuyor. Şu anda hazırdan yiyoruz” karşılığını verdi.

 PERSONELİMİZ EVİNDE AÇ BE AÇ OTURUYOR”

Kartal Kordonboyu Mahallesi  Ankara  Caddesi’ndeki restoran sahibi ise durumlarını şöyle özetledi:

“Pandemi en çok bizi vurdu. Bu dükkanda 15 kişiyi ücretsiz izne ayırmak zorunda kaldık. Ücretsiz izne çıkardığımız personele devletten her hangi bir yardım alamıyoruz. Bizim çıkardığımız personelimiz evinde aç be aç oturuyor. Kimi evli, kimin çocuğu var, kimin başka sorunları var. Sadece biz değil bütün restoranlar böyle. Hepimiz açız.”

Akşener, esnafın bu sözleri üzerine, “Genellikle işlerin düştüğünü konuşuyorlar. Bu manada konuşan ilk kişi sizsiniz. Şükür ben burada çalışıyorum ama benimle birlikte çalışan 15 kişinin şu anda 10 kişisi evinde oturuyor. Onlara bakan yok eden yok” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=w7ckKUddSuc&feature=youtu.be

“ALIM GÜCÜ DAHA DA AZALDI”

İş yerlerine girerek esnafla sohbet eden ve onların sorunlarını dinleyen Akşener’e market esnafı, “Fiyatlar zamlandı. Süt ürünlerine yüzde 25 zam geldi alım gücü daha da azaldı. 50 TL’nin altında peynir yok. İnsanların alım gücü şimdi yarım kalıba düştü” diye dert yandı.

Meral Akşener de vatandaşların sıkıntılarını ve ek gösterge konusunu gündeme getireceklerini ifade etti. Kartal’dan ayrılan Akşener, daha sonra Tuzla’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Esnaftan Akşener’e acı itiraf: Çıkardığımız personelimiz evinde aç aç oturuyor

Yorumlar kapalı.