Eski televizyon 18 ay boyunca bütün köyün internetini kesti

Galler'deki bir köyde 18 aydır her sabah aynı saatte yaşanan internet kesintisinin kaynağı nihayet bulundu. Altyapı kablolarının değiştirilmesine rağmen devam eden kesintinin, ikinci el bir eski televizyondan kaynaklandığı belirlendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galler’deki bir köyde 18 aydır her sabah saat 07:00’de yaşanan ve altyapı değişikliğinin bile düzeltemediği internet kesintisinin sırrı nihayet çözüldü. Kesintinin, ikinci el bir eski televizyondan kaynaklandığı tespit edildi.

HER SABAH AYNI SAATTE TELEVİZYONU AÇIYOR

Buna göre eski televizyon, elektronik cihazları engelleyebilen yüksek seviyeli atımlı frekans (SHINE) yaydığı için internet kesintisine yol açıyordu. Sahibinin her sabah aynı saatte televizyonu açması nedeniyle de Aberhosan isimli köyün tamamında internet çalışamaz hale geliyordu.

İnternet altyapısını yöneten Openreach’e bağlı mühendisler, kesintinin sebebini bulmak için 18 aydır çalışıyordu. Köydeki kablo altyapısının değiştirilmesi de sorunu çözmezken son olarak özel bir cihazla kaynak tespit edildi.

Böyle bir soruna yol açtığı için şaşkınlık geçirdiğini söyleyen köylü, televizyonu kullanmama sözü verdi. Köyün şu an sağlam bir geniş bant sinyaline sahip olduğu belirtildi.

Eski televizyon 18 ay boyunca bütün köyün internetini kesti

Yorumlar kapalı.