Esenler’deki çocuk istismarı soruşturmasında zanlı gözaltına alındı

Esenler'de, bir çocuğa yönelik cinsel saldırının zanlısı, il dışına kaçmaya çalışırken otogarda gözaltına alındı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Esenler ilçesinde bulunan markette, bir çocuğun cinsel istismara maruz kaldığının sosyal medyada paylaşılmasının ardından soruşturma başlatıldı.

Kimliği belirlenen zanlı A.Ö., 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda gözaltına alındı. İstismara uğrayan çocuk ise ifadesi alınmak üzere Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’dan yapılan açıklamada, Ö.A.’nın il dışına kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, “A.Ö’nün çocuğa cinsel istismarda bulunduğu saptanmış olup, kimliği tespit edilen şüpheli il dışına kaçmaya çalışırken Bayrampaşa Otogarı’nda gözaltına alınmıştır. Soruşturma çocuğun üstün yararı gözetilerek titizlikle sürdürülmekte olup, şüpheli 12 Aralık’ta başsavcılığımızda hazır edilecektir” denildi.

MOR DAYANIŞMA: KORUYUCU TEDBİRLER İÇİN YASALARI GENİŞLETİN VE UYGULAYIN

Mor Dayanışma’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, zanlının tutuklanması ve çocuklara yönelik koruyucu tedbirler alınması için yasal düzenlemeler yapılması talep edildi.

Paylaşımda, “İstanbul Esenler’de bir markette kız çocuğunu istismar eden failin derhâl tutuklanmasını istiyoruz! İstismara maruz kalan çocuk için koruyucu kamu hizmeti yükümlülüğü yerine getirilsin! Çocukların menfaatinin esas alınması ve ihtiyaçlarına uygun koruyucu tedbirlerin sağlanması için yasaları genişletin ve uygulayın!” ifadelerine yer verildi.

 

KADIN MECLİSLERİ: SORUŞTURMA ÇOCUK DAHA FAZLA ÖRSENELENMEDEN SÜRDÜRÜLMELİ

Kadın Meclisleri de Lanzarote Sözleşmesi’nin (Çocukların Cinsel Suistimal ve Cinsel İstismara Karşı Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi) uygulanması istedi.

Açıklamada, “Soruşturma, çocuk daha fazla örselenmeden sürdürülmeli, Lanzarote Sözleşmesi uygulanmalı ve adalet sağlanmalıdır” denildi.

Esenler’deki çocuk istismarı soruşturmasında zanlı gözaltına alındı

Yorumlar kapalı.