Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektiği için tutuklanan İsrailli çift serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki evinin fotoğraflarını çeken ve sonrasında casusluk suçlamasıyla tutuklanan İsrail vatandaşı 2 kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in önemli gazetelerinden Haaretz’in aktardığına göre, İsrail Başbakanı Naftali Benet ile ülkenin dışişleri Bakanı Yair Lapid ortak bir açıklama yaparak Mody ve Natali Oknin çiftinin serbest bırakıldığını duyurdu.

İsrailli iki isim, yaptıkları açıklamada “Erdoğan ve Türkiye hükümetine işbirliğinden dolayı teşekkür ettiklerini” bildirdi.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir.

Ne olmuştu?

Çamlıca’daki radyo kulesine çıkarak fotoğraf çekmeye başlayan İsrail vatandaşı Mody ve Natali Oknin’in fotoğraf çekmek için kullandıkları telefonun ‘zoom’unu Erdoğan’ın evine doğru ayarladı ve evin fotoğraflarını çekti. Bunu ilk kulenin güvenlik görevlileri fark etti ve İsraillileri izlemeye aldı.

İsraillilerin, evin fotoğrafını çember içine alarak bir WhatsApp grubuyla paylaşması üzerine olaya müdahale ettiği ifade edilen güvenlik görevlileri fotoğraf çekmekte kullanılan cep telefonunu alarak görselleri kontrol etmeye başladı. Söz konusu fotoğrafın “Aile” isimli WhatsApp grubunda paylaşıldığını gören güvenlik görevlileri, durumu emniyete bildirdi.

Yaklaşık 4 dakika sonra bölgeye gelen MİT görevlileri, üç kişiyi gözaltına aldı Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen şüpheliler casusluk suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Independent

Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektiği için tutuklanan İsrailli çift serbest bırakıldı

Yorumlar kapalı.