Erdoğan’ın “Dedesi Erzincan depreminde bakandı” sözüne Öztrak’tan yanıt: İyi ki Nuh Tufanı’na kadar gitmedi

Erdoğan'ın Erzincan depremi ile ilgili sözlerine cevap veren Öztrak, "Erzincan depremini hatırlatmaktan size ekmek çıkmaz" dedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Öztrak, Türkiye ekonomisinde yaşanan krize ve döviz yükselişini değerlendirdi.

Türk Lirası’nın yaşadığı tarihi değer kaybına yönelik “Paramız pul oldu” diyen Öztrak, ülkenin girdiği ekonomik krizin vesayet rejimiyle birlikte bir devlet krizine dönüştüğünü söyledi.

“Saray üst üste yalan sıralıyor” diyen Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir depreminden 5 gün sonra olay yerine gitmesine yönelik iddiaları da yalanladı.

“Erzincan depremi sizi aklamaz”

Recep Tayyip Erdoğan’ın 1939 yılında Erzincan’da yaşanan depremi söylemine değinen Faik Öztrak, “Erzincan depremini hatırlatmaktan size ekmek çıkmaz” dedi.

Öztrak şunları söyledi:

Toplanan deprem vergileri nereye gitti diye sordukça ülkeyi yönetenlerin psikolojileri bozuluyor. Türkiye’nin laf kavgalarıyla kaybedecek zamanı yok.

Yalan 1: Saray genel başkanımızın İzmir’e depremin üzerinden 5 gün geçtikten sonra gittiğini söyledi. Genel başkanımızın depremin ertesi günü İzmir’deydi. Hastanelerdeki yaralıları ziyaret etti, dertleri dinledi, talimatlarını verdi.

Yalan 2: Saraya göre genel başkanımız Kızılay’a vermiş veriştirmiş. Bu kadarına artık pes bile denmez. Sadece Kızılay’a da değil, AFAD’a, belediyelerimizin kurtarma ekiplerine genel başkanımız tek tek teşekkür etti.

Yalan 3: Saray, genel başkanımızın enkaz 5 gündür kaldırılamadığını ve bunu eleştirdiğini söylüyor. Genel başkanımız her fırsatta arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Bu sözlerden eleştiri çıkarmak olsa olsa siyasi ahlak noksanlığıdır. Saray bu yalanları üst üste sıralıyor? Neyin üstünü örtmeye çalışıyor? 19 yıldır iktidardayım diyorsunuz, peki bu can kayıplarıyla ilgili önlemleri neden almadınız? Paranız mı yoktu? Hayır vardı. İmar affından toplanan para 25 milyar TL. Özel İletişim Vergisi’nden toplanılan para 35 milyar dolar. Nereye gitti bu paralar? İnsanlar enkaz altında canlarıyla uğraşırken, arama kurtarma ekipleri savaşırken, devletin başında olduğunu söyleyen kişi partisinin il kongrelerinde geziyor. Bebekler enkaz altındayken şarkılı türkülü sloganları neden susturmuyor da gülümseyerek seyrediyor?

“İyi ki Nuh Tufanı’na kadar gitmedi”

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Erzincan depreminde CHP sözcüsünün dedesi o zaman İçişleri Bakanı’ydı. 33 bin vatandaşımız o zaman ebediyete intikal ettiler” sözlerine cevap verdi.

Erzincan depreminin, kendisinin doğumundan 15 yıl önce yaşandığını anımsatan Öztrak, “Hızını alamayıp 1939 Erzincan depremine kadar gitmiş. İyi ki Nuh Tufanı’na kadar gitmedi. Her zamanki gibi Atatürk’e laf edemeyince silah arkadaşlarına laf söylemeye kalkıyor” dedi.

Öztrak şöyle devam etti:

Buradan size ekmek çıkmaz sayın Erdoğan. Erzincan depreminde neler yapıldığını siz bilmiyorsanız bakan yaptığınız damadınıza soracaksınız. Rahmetli büyükdedesi Erzincan depreminden sonra imar faaliyetlerinde çalışan bir müteahhit. Belki ailesine rahmetli dedemin depremde neler yaptığını anlatmıştır.

Esnek ve kısmi çalışmayı içeren torba yasa teklifi

Meclis’e gelen esnek ve kısmi çalışmayı içeren torba yasa teklifine ilişkin de yorumlarda bulunan Öztrak, parti olarak bu yasaya karşı olduklarını söyledi.

Öztrak, “AK Partili milletvekillerinin de ‘bunda kıdem tazminatı iptali var mı?’ gibi birtakım soruları sorması. Bu yasa toplumsal huzuru bozar. Bu yasanın meclisten geçmemesi için biz elimizden geleni yapacağız. Ülkede bu kadar sorun varken, dolar 8 buçuk lirayı aşmışken bir sosyal huzursuzluk yaratmanın hiçbir kıymeti yoktur” dedi.

Erdoğan’ın “Dedesi Erzincan depreminde bakandı” sözüne Öztrak’tan yanıt: İyi ki Nuh Tufanı’na kadar gitmedi

Yorumlar kapalı.