Erdoğan’ın Danışmanı Cesur’dan İBB’ye tepki: ‘Şımarık çocuk gibi davranma’

İstanbul Şile'deki Bozgoca Camii'ne ait olduğu belirtilen kayıp kitabe, İBB tarafından yurt dışından satın alınarak Türkiye'ye getirilmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danışmanı İsmail Cesur, "Devlet bilmiyor mu satın almayı? Gücü mü yok? Hakkı olanı geri almak için uğraşıyor. Şımarık çocuk gibi davranma İBB" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Şile’deki Bozgoca Camii’ne ait olduğu belirtilen kayıp kitabe, İBB tarafından yurt dışından satın alınarak Türkiye’ye getirilmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danışmanı İsmail Cesur, “Devlet bilmiyor mu satın almayı? Gücü mü yok? Hakkı olanı geri almak için uğraşıyor. Şımarık çocuk gibi davranma İBB” dedi.
“Belki de dünyada en çok kültürel varlığı kaçırılmış olan Türkiye’nin kültür diplomasisine zarar vermek, devletin elini zayıflatmak… Hepsi maalesef PR için… Devlet bilmiyor mu satın almayı? Gücü mü yok? Hakkı olanı geri almak için uğraşıyor. Şımarık çocuk gibi davranma İBB.”
Peki böyle sorumsuzluklar neden sürekli yapılıyor? Çünkü prim veriliyor. Rasyonalitenin sosyal medyada alıcısı yok, popülizmin alıcısı çok. Türk kamu menfaati, devlet politikası uluslararası alanda gözetiliyor mu yoksa hasar mı alıyor, umurlarında değil. Varsa yoksa PR.”

“Ülkemizde kültür varlıkları, devlet malı niteliğindedir. Yasa dışı yollarla yurtdışına çıkarılan eserlerin uluslararası piyasadan satın alınması, ülkemizin hak ve iddialarına büyük zarar vermektedir.”

Erdoğan’ın Danışmanı Cesur’dan İBB’ye tepki: ‘Şımarık çocuk gibi davranma’

Yorumlar kapalı.