Erdoğan’ın canlı yayındaki promter krizi tartışma yarattı: “Bir kurum böyle bir muameleyi nasıl kabul eder?”

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekrana yansıyan prompter görüntülerini köşesine taşıdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekrana yansıyan prompter görüntülerini köşesine taşıdı.

Yarkadaş’ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D – CNN TÜRK ortak yayınında ‘tartışma yaratan’ bir programa katıldı. Ancak tartışmanın odağı, Erdoğan’ın ne söylediği değil, ‘nasıl söylediğiydi.’ Zira; Erdoğan, karşısındaki gazetecilerin sorularını yanıtlarken konuşmuyor, adeta yazılı bir metni okuyordu. Erdoğan’ın her soruya düzgün kurulmuş cümlelerle ve ayrıntılı yanıtlar vermesi, “Acaba yine ‘al gülüm ver gülüm’’ bir program mı yapılıyor?” kuşkusunu doğurdu.

 

ÇOK GEÇMEDİ Kİ…

Canlı yayın sürerken oluşan bu merak, çok geçmeden yerini sosyal medyaya yansımaya başlayan ekran görüntülerine bıraktı. Doğal olarak tartışma da sonlandı. Çünkü; CNN Türk ve Kanal D ekranından çekilen fotoğraflarda, Erdoğan’ın karşısına yerleştirilen ‘prompter’ açıkça görülüyordu. Kısacası; Erdoğan önceden hazırlanmış ve gazetecilerin eline tutuşturulmuş soruları doğaçlama olarak değil, ekrana düşen yazılardan okuyarak cevaplıyordu.

ERDOĞAN’I ANLADIK DA…

Doğrusu, Erdoğan açısından bir sorun yok. Zira o bir siyasetçi ve seçmenin karşısına çıktığında her zaman donanımlı bir görüntü vermek ister. Sorun, Erdoğan’ın karşısına çıkmayı kabul eden gazetecilerde… Ve tabii ki; böyle bir yayını yapmayı kabul eden TV kuruluşlarında…

Bir kurum ya da bir kişi, böyle bir muameleyi nasıl kabul eder? O ekrana çıkıp eline tutuşturulmuş soruları ‘soruyormuş gibi’ yapmayı içine nasıl sindirir?

‘’Başkasının yerine utanmak’’ dedikleri bu olsa gerek… Ben yayını izlerken utandım… Mesleğimiz adına tabii ki…

Erdoğan’ın canlı yayındaki promter krizi tartışma yarattı: “Bir kurum böyle bir muameleyi nasıl kabul eder?”

Yorumlar kapalı.