Erdoğan’ın avukatı, Genco Erkal’ın beraatine itiraz etti

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı, tiyatro sanatçısı Genco Erkal’ın beraat kararına itiraz etti. İtirazda, Erkal’ın Erdoğan'a diploma sormasının hakaret olduğu savunuldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Erdoğan’a diploma soran Genco Erkal’ın beraatine itiraz edildiğini yazdı. Diploma sormanın hakaret sayıldığını belirten Saymaz, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı protestocularına ‘Sürtük’ diye hakaret ederken, avukatı ise tiyatrocu Genco Erkal’a cumhurbaşkanına hakaretten verilen beraat kararına itiraz etti” dedi.

Tiyatro sanatçısı Erkal, “Alemin çocuk doğurup doğurmayacağına karışacağına diplomayı ortaya bir koy bakalım. Arkadaşın rektörden de olsa sahte de olsa görelim şunu.” ve “Başkanlık sistemi yetmez, Türk usulü çobanlık sistemi olsun” şeklindeki sözleri nedeniyle yargılandığı davada beraat etmişti.

Erdoğan’ın avukatı Ahmet 3 Mayıs’ta verilen beraat kararına itiraz edildi.

Saymaz’a göre, itirazda, Erdoğan’a diploma sormanın hakarete girdiği iddia edilerek, şöyle denildi:

“Cumhurbaşkanının diploması ile ilgili örtülü sorgulama ve oluşturulmak istenen şaibeler alaycı, tahfif edici bir üslup ile yapılmakta olup eğitimsizlik ve dolaylı imaları barındırarak hakaret kapsamındadır.”

“ÇOBAN” HAKARET SAYILDI

Bu çerçevede üç mahkumiyet kararı delil gösterildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne çobanlık nitelendirmesinde bulunmanın da hakaret olduğu ileri sürüldü.

Saymaz, Erdoğan’ın avukatının şu görüşü savunduğunu belirtti:

“Çobanlık meslek olsa dahi toplumda övgü nitelemesi değildir. Çoban mesleklerin ve mefhumların düşüğü olarak sınıflandırılmıştır. Tesisatçılık, mühendislik, çobanlık gibi bir sıralamada beyan edildiği takdirde hakaret ve aşağılama kapsamında sayılmayan bir ifade pekala müstakilen bir sıfat olarak birine ait kılınarak kullanıldığında hakaret kapsamındadır.”

Erkal’ın avukatı Turgut Kazan ise verdiği yanıtta, diplomada dayanak diye gösterilen kararlarda Erdoğan’a “Şerefsiz / çalıp çırpan biri” suçlamalarının yöneltildiğini belirterek, “O eylemlerin müvekkilimizin dile getirdiği eleştirilerle benzerliği yoktur” dedi. Kazan, çobanlığın hakaret sayılmasına da karşı çıkarak, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e “Çoban Sülü” denildiğini, onun da bu sözü gülerek karşıladığını, Erdoğan’ın ise “Çobanlık felsefesini anlamayan insan yönetemez, ben de çobanım” dediğini hatırlattı.

Erdoğan’ın avukatı, Genco Erkal’ın beraatine itiraz etti

Yorumlar kapalı.