Erdoğan’ın ‘alakam yok’ dediği SADAT’la ilişkisi yeniden gündeme geldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı parti grup konuşmasında "SADAT’ın yöneticileriyle yakından uzaktan hiçbir alakam yok" dedi. Erdoğan'ın sözlerinin ardından SADAT'ın Erdoğan ve AKP ile ilişkileri yeniden gündem haline geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis’teki grup toplantısında partililere seslenen Erdoğan şunları kaydetti:

“2018’de halen CHP ittifakı içinde yer alan bir siyasi partinin genel başkanı hanımefendi ülkemizin çeşitli yerlerinde silahlı eğitim kampları kurulduğu iddiasını dile getirmişti. Soruşturma açılmış, savcılık bu iddianın yalan olduğunu belgelerle ortaya koymuştu. CHP’nin başındaki zat SADAT’ın önüne baskın yapar gidip benzer zırvaları sıralamıştır. Bu çıkışın niçin şimdi yapıldığını iyi biliyoruz. Tüm kalbimle diyorum ki; başaramayacaksınız. SADAT’ın yöneticileriyle yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu bizim şu anda kullandığımız adeta darbeci oluşum olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor. Bay Kemal sen ne dersen de sabahtan akşama kadar yalan yatıyorsun, yalanla kalkıyorsun. Darbecilere yaptıramadığını sinsi çelmelerle başarıya ulaştıramadığınız işi Bay Kemal gibi karikatür tiple hiç elde edemezsiniz.”

ERDOĞAN’LA ÜÇ DİLDE

AKP’li Cumhurbaşkanının “uzaktan yakından alakam yok” dediği SADAT’la oldukça yakın ilişkide olduğu biliniyor. Öyle ki SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi, 2016’da Erdoğan’ın başdanışmanı olmuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da Adnan Tanrıverdi’nin 2018 yılında bu görevini sürdürürken katıldığı, Erdoğan başkanlığında yapılan “Güvenlik Zirvesi” toplantısından fotoğrafını paylaştı.

Adnan Tanrıverdi, 2020’de başdanışmanlık görevinden istifa etmişti.

SADAT’ın kurumsal internet sitesinden ulaşılabilen Türkçe, Arapça ve İngilizce tanıtım broşüründe de Erdoğan’ın Tanrıverdi ve diğer SADAT yöneticileriyle fotoğrafı bulunuyor.

“NE İSTEDİYSEK OLDU”

SADAT kurucusu Tanrıverdi’nin 2018 yılında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dönüşümündeki “katkılarından” söz ederken yaptığı bir konuşma da SADAT’ın AKP ile ilişkisi konusunda önemli ipuçları barındırıyor.

Söz konusu konuşmada Tanrıverdi, 15 Temmuz darbe girişiminden önce Anayasa Komisyonu’na Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılandırmasıyla ilgili tespitlerin yer aldığı bir anayasa teklifi sunduklarını ve darbe girişiminden sonra bu teklifte sundukları her şeyin yerine getirildiğini açıkça dile getiriyor

Erdoğan’ın ‘alakam yok’ dediği SADAT’la ilişkisi yeniden gündeme geldi

Yorumlar kapalı.