Erdoğan’dan ‘Cumhur İttifakı’ mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamada “2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır. Milletimize verdiğimiz tüm sözleri tutarak 2023'e alnımızın akıyla ulaşacağız” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Ulaşım kalkınmanın temelinde yer alır. Ülkede hızlı ulaşım olmuyorsa kalkınma da refah da olmaz. İktidara geldiğimizde ülkemizde sadece 6100 km bölünmüş yol vardı. Biz 28 bin kilometreye çıkardık, otoyol uzunluğunu 2’ye katladık. Tüneli 395’e uzunluğunu da 525 kilometreye ulaştırdık. 18 yılda 880 milyar liranın üzerinde kaynak kullandık. Demiryollarında hızlı ve yüksek hızlı trenlerle tanıştırdık. Önümüzdeki yıl Ankara-Sivas hızlı tren hattını da hizmete açıyoruz. Mevcut demiryolu ağımızın tamamını sıfırdan yapmışcasına yeniledik. Şehirlerin pek çoğuna raylı sistem, metro, tramvay hatları kurduk. 24 olan havalimanına 30 tane daha ekledik, her köşeye uçakla seyahati mümkün hale getirdik.

‘HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

İçerde ve dışarda yılların alışkanlıklarını değiştirmek mümkün olmuyor. Her yöntemi kullanarak ülkemizin önünü kesmeye çalıştılar. Hamdolsun şu ana kadar başarılı olamadılar. Tehditle, dayatmayla, riyakarlıkla ayak oyunlarıyla ülkemize diz çöktürtme gayreti içinde olanlara söylüyorum. Sizleri hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz. Bu günlere getirdiğimiz mücadeleyi zafere ulaştırana kadar durmayacağız. Bu kardeşlik iklimine sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. Siyaset ve toplum mühendisliklerinin ülkemize ağır maliyetleri olmuştur. Biz eser konusunda, hizmet, proje konusunda herkesle yarışmaya rekabete hazırız. Bunun dışındaki hiçbir çekişmenin polemiğin ülkeye faydası olmadığına inanıyoruz. Halka hizmet hakka hizmet düsturuyla tüm enerjimizi işte burada olduğu gibi yatırımlarımızın takibine bırakıyoruz.

ÇİN’E GİDEN TREN

İnsanımıza hizmet etmenin heyecanını yaşarken, üzüldüğümüz konu birilerinin ülkenin felaketinden medet uman bir psikolojiye dayanması ya da hareket etmesi. Tek umutları Türkiye’nin tökezlemesi, Türk milletinin sıkıntıya girmesi olan kifayetsiz muhterisleri biz de milletimiz de çok iyi tanıyor. Geçtiğimiz günlerde Çin’e yolcu ettiğimiz yük treni hadisesinde bu zihniyeti bir kez daha gördük. Trenimiz 2 kıta 2 deniz ve 5 ülke kat edip hedefine ulaşacaktı. Bakanımız tarafından Çerkezköy’den uğurlanan ihracat trenimiz rutin gümrük işlemleri için Halkalı’ya geliyor, birileri hemen ayağa kaldırıyor. Bakanlığa sorsalar sebebini anında öğrenecekleri konuyu sırf hükumete saldırmak için kullanmaya çalıştılar. Halkalı’daki gümrük işlemlerini tamamlayan trenimiz 12 gün sonra Çin’e ulaştı. Böylece ülkemizin dış ticaretini güçlendirecek adım atılmış oldu.

BÜTÇE AÇIKLAMASI

Hamdolsun milletimiz tüm bunları görüyor ve herkesi hak ettiği konuma oturtuyor. Biz Türkiye için çalışmaya üretmeye mücadele etmeye devam edeceğiz. TBMM’de 2021 bütçemiz kabul edildi. Komisyondan genel kurula kadar bütçeye katkı veren tüm milletvekillerine teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı olarak sergilediğimiz güçlü dayanışmayla ülkemize ve milletimize hizmet vasıtası olarak gördüğümüz bütçe sürecini sağlıklı yürümesini sağladık. Attığımız bu adımlar, adı millet olan aslında zillet durumuna düşmüş, PKK ile iç içe olanlara da sesleniyorum; 2023 Cumhur İttifakı’nın yeni bir zafer yılı olacaktır. Milletimize verdiğimiz tüm sözleri tutarak 2023’e alnımızın akıyla ulaşacağız.

Erdoğan’dan ‘Cumhur İttifakı’ mesajı

Yorumlar kapalı.