Erdoğan’dan aşı çağrısı: Devlet olarak bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz

Erdoğan'dan aşı çağrısı Devlet olarak bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı konuşmada, “Salgının yol açtığı sıkıntılara rağmen eğitim faaliyetlerini kesintisiz sürdürebilen birkaç devletten biri olduk” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Hangi alanda olursa olsun başarı tesadüften öte disiplin, azim ve uzun bir mücadelenin meyvesidir” dedi.

Açıklamalarında uzaktan eğitim sürecinin başarıyla yürütüldüğünü savunan Erdoğan, “Salgının yoğun seyrettiği dönemlerde evlatlarımızın eğitimlerinden kopmamalarını temin ettik. 2 milyon tableti öğrencilerimize ulaştırdık” diye konuştu.

Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlı olduklarını kaydeden Erdoğan aşı olmayanlara da bir kez daha çağrıda bulundu, Erdoğan, “Devlet olarak bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz ancak salgına karşı en etkili koruyucu silahımız olan aşı imkanını da değerlendirmemiz şarttır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamlarından satır başları şöyle:

“Yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenini Türkiye’nin en köklü okullarından biri olan Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştiriyoruz. Kökleri çok daha eskiye uzanan okulumuz Türkiye’ye farklı alanlarda hizmet etmiş pek çok güzide ismin yetişmesine vesile olmuştur.

Hangi alanda olursa olsun başarı tesadüften öte, disiplin, azim ve fedakarlıklarla dolu uzun bir mücadelenin meyvesidir. Her başarılı eğitim kurumunun gerisinde mesleğine aşık eğitimcilerin imzası vardır. Öğretmenlerimizin, evlatlarımız için harcadıkları emek olmasa, bu başarı yakalanamazdı. Öğretmenlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak siz öğretmenlerimizin şahsında, eğitim öğretim camiamızın tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.

Yeni eğitim öğretim yılı Türkiye’nin atılımına ivme kazandıracak, ülkemiz ve milletimiz önünde yeni ufuklar açacaktır.

Son 1,5 yıldır tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgını, eğitimi de olumsuz etkiledi. Salgını kontrol altına almak için hemen her ülke sokağa çıkma yasağı dahil sert tedbirlere başvurdu. Biz de geçtiğimiz dönemde ihtiyatlı davranmak zorunda kaldık. Öğretmenlerimizin, evlatlarımızın ve ailelerinin sağlığın tehlikeye atmamak için dikkat gösterdik. Uzaktan eğitimle bu dönemi geride bıraktık.

‘UZAKTAN EĞİTİMİ BAŞARIYLA YÜRÜTTÜK’

Eğitim faaliyetlerini kesintisiz sürdürebilen birkaç devletten biri olduk. Salgının yoğun seyrettiği dönemlerde evlatlarımızın eğitimlerinden kopmamalarını temin ettik. 2 milyon tableti öğrencilerimize ulaştırdık. Bu dönemde eğitim bilişim ağı (EBA) televizyon ve internet platformlarıyla uzaktan eğitimi başarıyla yürüttük.

Yeni eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarımızı devam ettirdik. Aşının etkinliğine dair bilimsel verilerin açıklanması bizi yüz yüze eğitimde cesaretlendirdi. Hijyen, temizlik malzemeleri ve maske tedarikini sağlayarak velilerimizin çocuklarını güvenle okula gönderebileceği bir altyapıyı sağladık. Aşı teminine önem ve öncelik vererek vatandaşlarına yaygın aşı sağlayan ülkelerin ilk sıralarında yer aldık. Aşılama çalışmalarında uygulanan toplam doz sayımız 100 milyona doğru gidiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nda kurduğumuz altyapıyla hastalığın seyrini yakından izliyoruz, izleyeceğiz. Yüz yüze eğitim devam ettirmekte kararlıyız. Tüm velilerin ve çocukların müsterih olmasını bekliyorum.

‘AŞIYLA İLGİLİ BİLGİ KİRLİLİĞİNE İTİBAR ETMEYİN’

Sırası gelmiş tüm vatandaşlarımızı aşılarını olmaya davet ediyorum. Devlet olarak bu hususta zorlayıcı hususlara başvurmak istemiyoruz. Aşı imkanını da değerlendirmemiz şarttır. Aşıyla ilgili sosyal medyada yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmemelidir. Çocuklarımızı çok özledikleri okullardan mahrum bırakma lüksümüz olmadığı bilinciyle hareket etmemiz şarttır.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına dair büyük idealleri ve hedefleri olan insan kaynağının yetiştiği fidanlık, bu okullarımızdır. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesi üzerine modern, özgür eğitim-öğretim sistemiyle taşıyabiliriz. Eğitime harcadığımız her bir kuruşu çok değerli görüyoruz. Eğitimi daima en öncelikli meselemiz olarak gördük.

Okuma becerileri alanında puanını en çok artıran ikinci ülke matematik ve fen okuryazarlığı alanlarında ise puanlarını en çok artıran birinci ülkeyiz. Nereden nereye getirdiniz bizi maşallah. İnanıyorum ki bu mesleki eğitimde sizler bize çok daha büyük başarılar getireceksiniz. Bunu da eğitim sistemimizi komplekslerinden kurtararak daha özgürlükçü, çoğulcu, adaletli yapıya kavuşturmamızın payı var. İmam hatip okullarını ve meslek liselerimizi diğer okullarımızla eşit hale getirdik. Kat sayı uygulamasının da son bulmasıyla meslek liselerimiz 28 şubat dönemi öncesinde sahip olduğu cazibesini tekrar kazanmaya başladı. Öyle ki meslek liselerimiz patent dahi alacak seviyeye geldi. Türkiye’nin 2023 ile 2053 ve 2071 vizyonuna ulaşmasında mesleki eğitim oynayacağı kritik rolün farkındayız.”

Exit mobile version