“Erdoğan’a hakaret” iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hakkında hapis istenen Genco Erkal’dan ilk açıklama

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2016 yılında duyarlı bir vatandaşın ihbar e-postasıyla başlatılan soruşturmada, Ayder Yaylası’nın betonlaşmasına tepki gösteren bir tweeti ile Cumhurbaşkanının diplomasını sorgulayan ve Başkanlık sistemini eleştiren 2016 yılına ait 2 adet sosyal medya paylaşımı sebebiyle usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Darbe ve baskı dönemleri de dahil olmak üzere 62 yıldır politik tiyatro yapan sanatçı, ikisi 5 yıl önce atılmış 3 adet tweet nedeniyle ilk defa Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 4 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak

İddianamede değerlendirilmek üzere İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede kabul edilirse Erkal, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

GENCO ERKAL’DAN İLK AÇIKLAMA

Genco Erkal yaptığı açıklamada, “Mahkemede sadece kendimi değil, başta Cumhuriyetin temel değerleri olmak üzere, doğayı, demokrasiyi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü savunacağım. Bana bu fırsatı verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan’a hakaret” iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hakkında hapis istenen Genco Erkal’dan ilk açıklama

Yorumlar kapalı.