Erdoğan-Biden görüşmesinin tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden 14 Haziran'da görüşecek. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada görüşmede tüm ikili ilişkilerin ve bölgesel gelişmelerin ele alınacağı belirtildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden 14 Haziran’da NATO zirvesinde görüşecek.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alınacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak TRT yayınında Biden görüşmesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunmuştu. Erdoğan, “Kendisiyle yapacağımız görüşmede, “Türkiye-ABD ilişkisi neden gerilim safhasında?”, bunu soracağız. Sizden önce Demokratlarla çalıştık. Bush ve Obama ile de çalıştık. Ama bunlarla böyle bir gerilim yaşamadık. Ardından Cumhuriyetçi olarak Sayın Trump ile çalışma yaşadık. Hiçbir gerilimi onunla da yaşamadık. Tam aksine telefon diplomasisinde çok huzurluyduk, çok rahattık. Sayın Biden ile maalesef bu görüşme buluşma trafiğimiz rahat olmadı. Şimdi de NATO Zirvesi’nde biraraya geleceğiz. Bunları konuşacağız.

Gerilimin sebebi; sözde Ermeni Soykırımı. Artık bıktık. Her 24 Nisan gelir, ABD ne diyecek? Bırakın bu işi tarihçiler yapsın, antropologlar çalışsın. Bütün bu çalışmaların ardından siyasiler olarak üzerimize ne düşüyorsa biz onu yapalım. Ortada hiçbir şey söz konusu değilken, bunu gündeme getiriyorsunuz.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan-Biden görüşmesinin tarihi belli oldu

Yorumlar kapalı.