Erdoğan Akşener’i hedef aldı; RTÜK, eleştiri yapan Halk TV’ye ceza kesti

Erdoğan’ın Akşener’e yönelik “Daha dur, bunlar iyi günler” sözlerinin kadına şiddeti azmettirme anlamı taşımadığını iddia eden RTÜK, bu yönde eleştiri yapan Şirin Payzın’ın sözleri nedeniyle Halk TV’ye ceza verdi. KRT ve FOX TV de cezasız kalmadı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RTÜK, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik olarak “Daha dur, bunlar iyi günler” sözlerine yönelik eleştiri nedeniyle Halk TV’ye ceza verdi. RTÜK, KRT TV ve FOX TV’ye de ceza verilmesi kararı aldı.

RTÜK’ün CHP kontenjanından Üst Kurul üyesi olan İlhan Taşçı, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Halk TV’nin aldığı cezanın nedeninin, gazeteci Şirin Payzın’ın Erdoğan’a yönelik eleştirileri olduğunu söyledi. Taşçı, “RTÜK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İyi Parti Lideri Meral Akşener’e yönelik ‘Daha dur, bunlar iyi günler’ sözlerinin kadına şiddet anlamına gelmediği gerekçesiyle (!) Şirin Payzın’ın eleştirilerinden dolayı Halk TV’ye yüzde 2 idari para cezası verdi! Karar oyçokluğuyla alındı” dedi.

CHP kontenjanından seçilen diğer RTÜK Üyesi Okan Konuralp de, HALK TV’nin yanı sıra KRT TV ve FOX TV’nin de ceza aldığını açıkladı. Konuralp, KRT’ye verilen cezanın sebebinin SADAT olduğunu söyledi.

Konuralp’in açıklaması şöyle:

Erdoğan’ın, Akşener’e atfen “Bunlar iyi günler” cümlesiyle biten konuşmasının “cinsiyetçi/şiddeti azmettirici” olmadığını savunan RTÜK, konuşmanın eleştirildiği HALKTV’ye idari para cezası verdi. Versin! Güzel günleri hep birlikte göreceğiz.

Öte yandan, SADAT Başkanı A. Tanrıverdi’nin itibarsızlaştırıldı gerekçesinin de olduğu raporla KRT’ye de para cezası veren RTÜK, FOX TV’yi de cezasız bırakmadı. Bu kararlara karşı oy verdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım.

Erdoğan Akşener’i hedef aldı; RTÜK, eleştiri yapan Halk TV’ye ceza kesti

Yorumlar kapalı.