Enflasyona ‘özürlü çocuk’ diyen Prof. Dr. Murat Ferman’a şarkıcı Özgün’den tepki

Şarkıcı Özgün Uğurlu, enflasyonu 'özürlü çocuğa' benzeten Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman'a "Dinlerken tüylerim diken diken oldu, ayıp" diyerek tepki gösterdi. Ferman, özür diledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası’nın enflasyon kararıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunmak üzere bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Murat Ferman, yaptığı benzetmeden dolayı eleştirilerin hedefi oldu.

ENFLASYONU ÖZÜRLÜ ÇOCUĞA BENZETTİ

Ferman, enflasyonu ‘özürlü bir çocuğa‘ benzeterek “Herkesin ortak bir anlayış beraberliğiyle bildiği ama ifade etmediği ailenin özürlü çocuğu gibi idare ediyoruz… Herkes bir şekilde yararlanıyor ondan çok şikayet ediyoruz ‘gece bağırıp çağırıyor, huzur bırakmadı, komşularla tartışıyoruz’ diyoruz ama çocuk hayatımızın bir parçası onun sayesinde özellikli yerlere girebiliyoruz. İndirimli kartı alıyoruz, çocuk parası alıyoruz, hak etmediğimiz şeylere ulaşıyoruz… Enflasyon böyle bir şey enflasyonun suç ortağıyız” dedi.

Down sendromlu bir oğlu olan şarkıcı Özgün Uğurlu, enflasyonu ‘özürlü çocuğa’ benzeten Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman’a “Dinlerken tüylerim diken diken oldu, ayıp” diyerek tepki gösterdi. Uğurlu, “Ne kadar ayıp. Ne kadar üzücü. Bu mudur yani yaşadığımız, yaşanan? Dinlerken tüylerim diken diken oldu. Yazmak istediğim çok şey var ama gerek yok” ifadelerini kullandı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Özgün (@ozgunugurlu)’in paylaştığı bir gönderi

‘ACİLEN ÖZÜR DİLEMELİ’

Prof. Dr. Ferman’ın programda yaptığı benzetmeye Demet Akalın, Merve Özbey ve Ceylan Ertem de tepki gösterdi. Özgün’ün paylaşımına şarkıcı Ceylan Ertem, “Kim bu adam? Berbat! Acilen özür dilemeli! Vicdansızlık, ahlaksızlık aldı başını gidiyor artık söz bitti…” yorumunu yaptı. Demet Akalın ise “İnanılmaz üzüldüm. Acayip kızgınım çok ayıp. Hay Allah’ım ya” diyerek tepki gösterdi.

Merve Özbey, “Ben ne dinledim az önce? Aklım durdu benim şu an” yorumunda bulundu.

TEPKİLERİN ARDINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Tepki çeken benzetmesine gelen tepkilerin ardından Prof. Murat Ferman özür diledi. Ferman, “Özel gereksinimli evlatlarımızın ailelerini rencide edebilecek bu ifadelerimden sonra pişmanlık ve samimiyetle özürlerimi talep ediyorum” diye konuştu.

Enflasyona ‘özürlü çocuk’ diyen Prof. Dr. Murat Ferman’a şarkıcı Özgün’den tepki

Yorumlar kapalı.