El Cezire muhabirinden ‘Sedat Peker gözaltına alındı’ haberine düzeltme

El Cezire, Erdoğan'ın Katar'ı ziyaret edeceğine yönelik haberinde, Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltında olduğunu ve uzun süredir iadesini talep eden Türkiye'ye iade edilebileceğini ifade ettiği cümlesini kaldırdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Cezire’nin haberine göre, organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve uzun süredir iadesini talep eden Türkiye’ye iade edilebileceği öne sürdü.

El Cezire, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki müttefik arasındaki işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan iki günlük bir ziyaret için Katar’a gittiğini söyledi.

Haberde, Abu Dabi’nin veliaht prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın geçen ay Ankara’da, Erdoğan ile bir araya geldiği ve burada milyarlarca dolarlık yatırım anlaşmaları da dahil olmak üzere çeşitli anlaşmaların imzalandığına dikkat çekildi.

“İADE EDİLEBİLİR”

Haberde ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“İki ülke arasındaki ilişkilerin ısındığına dair başka işaretlerin de olduğuna dikkat çekilen haberde, Suriye’deki “terör” gruplarını finanse etmek suçlamasıyla 2018’den beri BAE’de tutuklu bulunan Türk iş insanı Mehmet Ali Öztürk, serbest bırakılarak Türkiye’ye döndü. Dubai’de yayınladığı sansasyonel internet videolarında üst düzey Türk yetkililere yönelik skandal suçlamalar içeren hüküm giymiş bir Türk mafya lideri Sedat Peker’in de BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı ve uzun süredir iadesini talep eden Türkiye’ye iade edilebileceği bildirildi.”

O CÜMLE KALDIRILDI DÜZELTME YAYIMLANDI

Gözaltı iddiasını gündeme getiren El Cezire televizyonunun daha haberle ilgili revize yapacağı duyuruldu.

Muhabir Umar Farooq haberi düzelteceğini açıkladı.

Öte yandan El Cezire, Peker’in gözaltında olduğuna yönelik ifadelerini haberinden kaldırdı.

Konuyla ilgili düzeltme yayımlayan El Cezire şunları ifade etti:

“Bu makalenin önceki bir versiyonunda hüküm giymiş bir Türk mafya babası Sedat Peker’in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Al Jazeera bu raporları doğrulayamadığı için bu cümle makaleden çıkarıldı.”

El Cezire muhabirinden ‘Sedat Peker gözaltına alındı’ haberine düzeltme

Yorumlar kapalı.