Ekrem İmamoğlu: Değişimin yerelden başlayacağını tüm dünyaya kanıtlayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sınırları paylaşıyoruz, kültürleri paylaşıyoruz ve hatta sorunları paylaşıyoruz. O zaman neden bu yükü birlikte omuzlamayalım? Bu sayede değişimin yerelden başlayacağını tüm dünyaya kanıtlayabileceğiz" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Londra merkezli ‘The Economist’ dergisinin düzenlediği ‘5. Sürdürülebilirlik Zirvesi’nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi sürecinde şehir diplomasisinin hayati bir rol oynadığına dikkat çekti.

Zirvede, ‘Kovid-19 dönemi sonrası sürdürülebilir şehirler’ konusu ele alındı.

Zirve katılımcısı konuklara, “Şehirler, sürdürülebilirliğin sağlanmasında ulusal hükümetin oynayamayacağı hangi rolü oynayabilir” ve “Şehir düzeyinde uluslararası iş birliği, iklim değişikliğine yönelik küresel çabaları nasıl geliştirebilir” soruları yöneltildi.

‘Askıda fatura çığır açtı’

Pandeminin, sosyal ve ekonomik kalkınmayı pek çok düzeyde engellemiş olmasına vurgu yapan İmamoğlu, Kovid-19 sürecinde temel ihtiyaçların sağlanmasına yönelik çalışmalara yönelmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

Askıda Fatura’ uygulamasının küresel anlamda çığır açan dijital dayanışma kampanyası olduğunu belirten İmamoğlu, “Bu anlamda pandemi hem İstanbulluları birbirine yaklaştırmış hem de kentsel dayanışmayı artırmıştır” diye konuştu. Pandemi sırasında artan yoksulluk biçimleriyle mücadele etmek için istihdam yaratmaya odaklandıklarına vurgu yapan İmamoğlu, “İBB’nin yeni kurulan ‘Bölgesel İstihdam Merkezleri’, yaklaşık 20 bin İstanbulluya iş buldu” bilgisini paylaştı.

‘Merkezi yönetimler tek başına sorunları aşamaz’

Merkezi hükümetlerin yerel gündem ile yeterince entegre olmadıklarını ifade eden İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Ekrem İmamoğlu: Değişimin yerelden başlayacağını tüm dünyaya kanıtlayacağız

Yorumlar kapalı.