Edirne'nin ilk kadın ambulans şöförü Çiçek Yalçın: Yılmadım, ısrarcı oldum ve işi kazandım

Edirne’nin ilk kadın ambulans şöförü Çiçek Yalçın: Yılmadım, ısrarcı oldum ve işi kazandım

Edirne Belediyesi'nde görev yapan belediyelerdeki tek kadın ambulans şoförü Çiçek Yalçın, “İsteyen kadın başarır” dedi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de belediyelerdeki tek kadın ambulans şoförü Çiçek Yalçın, Edirne Belediyesi’nde görev yapıyor. Meslekte 3,5 yılı dolduran, “İsteyen kadın başarır” diyen Yalçın, işe girişini ise şöyle anlatıyor: “Bir gün gazetede Edirne Fırıncılar Odası’nın belediyemize armağan ettiği ambulans haberini gördüm. Başkanıma ambulansa şoför olabileceğimi ilettim ve iş istedim. Yılmadım, ısrarcı oldum ve işi kazandım.”

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile beraber 2015 yılında bütçesini yapan Edirne Belediyesi 2015, 2016, 2017 bütçelerini de buna göre hazırladı.  Edirne Belediyesi ilk olarak bir kadın şoförünü toplu taşıma araçlarından birinde minibüs şoförü olarak işe başlattı ve sonrasında belediyenin ilk kadın ambulans şoförü Çiçek Yalçın  Sağlık İşleri’nde göreve başlatıldı.

Edirne Belediyesi’nin ilk kadın ambulans şoförü olarak 3,5 yıl önce direksiyon başına geçen ve zorlu şartlarda çalışan Çiçek Yalçın “isteyen kadın başarır” diyor. Yalçın, Edirne Belediyesi tarafından 2015 yılında alınan meclis kararı sonrasında belediyenin çeşitli birimlerinde 55 kadın işe alınacağını öğrendiğini belirterek müracaat ettiğini söylüyor.

Ekim 2017’de Edirne Belediyesi’ne başvuru yaptığını ve belediye başkanı Recep Gürkan ile görüştüğünü aktaran Yalçın “Benim babam nakliyeciydi. Yanında kendisine yardımcı olmak için bulunuyordum. Zaman zaman da aracı ben kullanıyordum. Belediyenin personel alacağını duyduğumda müracaat için başkanımıza talepte bulundum. Şoför ihtiyaçlarının olmadığını belirtti ve işe alamayacaklarını belirtti. Ben de kendisini gördüğüm her fırsatta durumumu anlattım. Bir gün gazetede Edirne Fırıncılar Odası’nın belediyemize armağan ettiği ambulans haberini gördüm. Başkanıma ambulansa şoför olabileceğimi ilettim ve iş istedim. Yılmadım, ısrarcı oldum ve işi kazandım” dedi.

Edirne’nin ilk kadın ambulans şöförü Çiçek Yalçın: Yılmadım, ısrarcı oldum ve işi kazandım

Yorumlar kapalı.