Edirne’de ağaç katliamına tepki

Edirne’de Sarayiçi mevkiinde bulunan Tavuk Ormanı'nda yaşanan kaçak ağaç kesimi için sivil toplum örgütleri bir araya gelerek yaşanan kıyıma tepki gösterdi. Kimliği belirsiz kişilerce kesilen ağaç katliamının bir an önce durdurulması yönünde yetkililer göreve davet edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Kent Konseyi (EKK), Türk Yunan Bulgar Dostluk Derneği (TUYUB), Türk Yunan Bulgar Dostluk Derneği Bisiklet Grubu (TUYUBBİS), Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK), Edirne Bisiklet Doğa Sporları Topluluğu (EBİDOST) temsilcileri Tavuk Ormanı’nda bir araya gelerek yaşanan ağaç kıyımına tepki gösterdi.

Evlerine yakacak olarak götürmek isteyenlerin ağaçları keserek ormanı yok etmeye başladığını belirten sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gazetecilere ormanda kesilen ağaçları göstererek yaşanan ağaç katliamının bir an önce durması gerektiğinin altını çizdi.

TUYUBBİS Koordinatörü Esra Bursalı, Tavuk Ormanı’nda yasak olmasına rağmen ağaç kesiminin yapıldığını söyledi ve yetkilileri göreve davet etti.

Bursalı, “Ağaç ve orman dolayısıyla hayvan katliamı ile kentin nefesini daraltan, bilinçli ya da bilinçsiz olarak doğal dengeyi bozanlara ‘dur’ demeleri için yetkilileri göreve, Edirne halkını da duyarlı olup bilinçlenmeye ve konuyu takip etmeye çağırıyoruz. Lütfen can damarlarımızı kesmeyelim” diye konuştu.

Edirne'de ağaç katliamına tepki

‘GELECEKTE YAŞANACAK FELAKETLERİN DE KARA HABERCİSİDİR’

Doğal kaynakları sınırsızmış gibi tüketildiğini söyleyen Bursalı kaçak kesimlerin ormanı yok etmeye başladığını dile getirdi.

Bursalı, “Edirne’nin iklim krizinden derin yaralar almakta ne yazık ki. Kentin su kaynağı olan barajlardaki su, tükenmenin eşiğine geldi ve şehir halkı susuz kalma korkusunu ensesinde hissetmekte. Elbette ki bu yaşananlar tesadüf ya da doğal akışın birer parçası değil, gelecekte yaşanacak felaketlerin de kara habercisidir üstelik” dedi.

Kaçak kesilen ağaçların farkına varılması için düzenlenen basın açıklamasına EDOSK Başkanı Fatih Altun, Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, EBİDOST Başkanı Barış Yalçındağ, EBİS Mehmet Karabaşlı, Plastiğe Hayır Grubu Temsilcisi Begona Rodrıguez, TUYUB Başkanı Önder Akdağ, TUYUBBİS Koordinatörü Esra Bursalı katıldı.

Edirne’de ağaç katliamına tepki

Yorumlar kapalı.