Eda Nur Kaplan’a “cinsel saldırı” soruşturması tamamlandı

Başkentte intihar eden Eda Nur Kaplan'a, "nitelikli cinsel saldırı"da bulundukları gerekçesiyle tutuklanan şüpheliler Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu hakkında iddianame hazırlandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, olay tarihinde Eda Nur Kaplan’ın, arkadaşlık sitesinde tanıştığı Yusuf Güzelyurt ile görüşmeye karar verdiği belirtildi.

Kaplan’ın, 31 Temmuz’da ablasıyla Güzelyurt’un bulunduğu eğlence mekanına gittiği, ilerleyen saatlerde şüpheli Mehmet Ardıçoğlu’nun da gruba dahil olduğu kaydedilen iddianamede, Eda Nur Kaplan ile Yusuf Güzelyurt’un bir süre sonra eğlence mekanından ayrılarak, Ardıçoğlu’nun sahibi olduğu otele gittikleri anlatıldı.

Burada Güzelyurt’un, alkolün etkisiyle kendisinde olmayan Eda Nur Kaplan’a cinsel saldırıda bulunduğu, daha sonra aynı eylemi şüpheli Ardıçoğlu’nun da gerçekleştirdiği belirtilen iddianamede, şu tespite yer verildi:

“Cinsel saldırı eylemi, Eda Nur Kaplan’ın vücudu üzerinde işlenmiştir. Bu suçun işlenmesi sırasında ve bu suçun işlendiği süreyle sınırlı bir zaman dilimi içerisinde, Kaplan’ın, içinde bulunduğu durumun şartları ve aldığı alkolün etkisi ile direnemediğinin, şüphelilerin gerçekleştirdikleri eylemler esnasında rızasının da bulunmadığının kabulü gerektiği değerlendirilmiştir. Bu itibarla her iki şüphelinin de Eda Nur Kaplan’a karşı ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçunu işledikleri yönünde haklarında kamu davasının açılması için yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varılmıştır.”

İddianamede, “nitelikli cinsel saldırı” suçunu gerçekleştirdiği belirtilen Güzelyurt ve Ardıçoğlu’nun, Türk Ceza Kanununun 102/3-a maddesi uyarınca, en az 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Soruşturma aşamasında ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılan Aşkın Kaya hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Eda Nur Kaplan, şüpheliler hakkında polise şikayette bulunduktan bir hafta sonra, 7 Ağustos 2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybetmişti.

Eda Nur Kaplan’a “cinsel saldırı” soruşturması tamamlandı

Yorumlar kapalı.