Dünyanın sonuna ulaşmak gayesiyle yola çıkan düz dünyacılar kayboldu

Dünya’nın sonuna ulaşmak gayesiyle yola çıkan ‘düz dünyacı’ çift, yanlış rotalarını belirleyemeyince kayboldu. Çift, dünyanın yuvarlak olduğunun kanıtlarından biri olan pusulayı da yön bulmak için kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’da Dünya’nın sonuna ulaşmak için yola çıkan bir çift, yanlış rota izledikten sonra kayboldu. Yetkililer tarafından bulunan ve tecrit kurallarını ihlal ettiği belirtilen ‘düz dünyacı’ çift, karantinaya alındı.

Venedikli olduğu bildirilen orta yaşlı çift, Dünya’nın düz olduğunu kanıtlamak için Sicilya ve Kuzey Afrika arasında yer alan Lampedusa adasına yelken açtı.

İtalyan’ın tecrit önlemleri başlattığı sırada Venedik’ten ayrılan ikili, Sicilya’nın kuzey kıyısındaki Termini Imerese kasabasına gitti ve burada arabasını satıp bir tekne satın aldı. Çift bu tekneyle Lempedusa’ya yelken açmak istedi.

Ancak tekne, Lempedusa’ya ulaşamadı. Bitkin düşen çiftin yolculuğu, Sicilya’nın kuzeybatı kıyısındaki Ustica adasında sona erdi.

Kaybolan çiftin yardımına koşan ve Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen doktor Salvatore Zichichi, ikilinin yön bulmak için pusula kullandığını aktardı: “Pusula kullanmaları çok komik. Pusula, karasal manyetizma temelinde çalışan bir cihazdır. Bu, ‘düz dünyacılar’ın reddetmesi gereken bir ilke.”

Newsweek’in haberine göre kaşif çift, karantinaya alındı ama kaçmaya ve denize geri dönmeye çalıştı. Kaçma girişimi başarısız olan çift birkaç gün sonra yeniden kaçmaya çalıştı ama tekrar başarısız oldu.

Çiftin Lempedusa’ya gitmek istemesi, Dünya’nın bu adada sona erdiğine inanmalarından kaynaklanıyor. Ancak Düz Dünya Topluluğu gezegenin buz duvarıyla çevrili olduğunu iddia ediyor.

Dünyanın sonuna ulaşmak gayesiyle yola çıkan düz dünyacılar kayboldu

Yorumlar kapalı.