Dünyanın en yaşlı siyah gergedanı 46 yaşında Almanya’da öldü

1975 yılından bu yana Berlin Hayvanat Bahçesi'nde esaret altında tutulan 'Kilaguni' adlı nesli tükenme tehlikesi altında olan siyah gergedan hayatını kaybetti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da dünyanın en yaşlı siyah gergedanı 46 yaşında öldü. Berlin Hayvanat Bahçesi’nin internet sitesinden yayımlanan mesajda yönetim Kilaguni adlı “yaşlı hanıma” veda ettiklerini açıkladı.

Çok iri bir boynuza sahip siyah gergedan Almanya’ya 19 Ekim 1975’te getirilmişti.

18 yaşındaki Maburi ve 25 yaşındaki iki dişinin annesi olan Kilaguni, 2 yaşında Maisha ve Karl adlı iki toruna da sahipti.

Hayvanat bahçesi, gergedanın yaşamı boyunca toplam beş defa yavruladığını ve böylece nesli tükenmekte olan türün korunmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

İleri yaşından dolayı çok ağrılı günler geçirmeye başlayan gergedan son günlerde yerinden kalkamaz olmuştu. Hayvanat bahçesi yönetimi de uzmanlar eşliğinde memeliyi “çektiği eziyetten kurtarmak” adına uyutma kararı aldıklarını açıkladı.

Doğal hayatta siyah gergedanların ortalama yaşam süresi 30 yılı aşmıyor. Ayrıca siyah gergedanlar boynuzlarından dolayı da kaçak avcılığın hedefi oluyor.

2008’den bu yana, Güney ve Doğu Afrika’da kaçak avlanma benzeri görülmemiş düzeyde artmış durumda. Beyaz gergedan ve Afrika filinin de tehlike altında olduğu Afrika’da son 10 yılda 7 binden fazla gergedanın kaçak şekilde öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Dünyanın en yaşlı siyah gergedanı 46 yaşında Almanya’da öldü

Yorumlar kapalı.