DSÖ’nün araştırma ekibi, Çin izlenimlerini paylaştı: “Sanırım koronavirüsün kaynağını bulduk”

"SARS-CoV-2'nin ilk olarak Güney Çin'deki yurttaşlara sıçradığını düşünüyorum. Öyle görünüyor"

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kurduğu araştırma ekibinin bir üyesi, Çin’in güneyindeki vahşi yaşam çiftliklerinin Kovid-19 salgınının en olası kaynağı olduğunu söyledi.

Koronavirüsün kaynağını bulmak için Çin’e araştırma gezisine giden ekipte yer alan zoolog Peter Daszak, bu çiftliklerden Vuhan’daki Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarı’na hayvan tedarik edildiğine dair yeni kanıtlar bulduklarını açıkladı.

ABD merkezli NPR radyosuna röportaj veren Daszak’a göre Çin yönetiminin tutumu, ülkenin güneyindeki yarasalarda bulunan koronavirüsün Vuhan’da insanlara ulaşması için en olası yolun bu çiftlikler olduğunu gösteriyor.

Zira yönetimin bu vahşi yaşam çiftliklerini 20 yıldır teşvik ettiği ama salgınla birlikte kapattığı belirtiliyor. Daszak, konuyla ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

Misk kedisi, kirpi, pangolinler, rakun köpekleri ve bambu fareleri gibi egzotik hayvanları alıyorlar ve esaret altında yetiştiriyorlardı.

Araştırma gezisine giden ekibin bulgularını iki hafta içinde açıklaması bekleniyor. Bu arada Daszak, ekibin bu çiftlikler üzerinde durduğunu ifade ediyor.

DSÖ’nün araştırma ekibi, Çin izlenimlerini paylaştı: “Sanırım koronavirüsün kaynağını bulduk”

Yorumlar kapalı.