DSÖ’den mutasyon uyarısı: Afrika’da ölümler yüzde 50 arttı

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19’un yeni varyantlarının Afrika’da hızla yayıldığını, enfeksiyon ve ölüm oranlarını ise ani bir şekilde arttırdığını açıkladı. Corona virüs vakalarının kıtada son dört haftada yüzde 50 arttığını açıklayan DSÖ Afrika Bölge Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, “Covid-19 varyantları Afrika'da virüsün ikinci dalgasını tetikliyor” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid-19’un varyantlarının tespit edilmesinin ardından dünyadaki vaka artışlarının Afrika kıtasına etkisi her geçen gün artıyor. Kıtada geçtiğimiz hafta 175 binin üzerinde yeni vaka tespit edilirken 6 bin 200’ün üzerinde kişi Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü, son dönemde büyük artış görülen Afrika kıtasıyla ilgili uyarılarda bulundu.

SON DÖRT HAFTADA YÜZDE 50 ARTTI

Yeni varyantın vaka ve can kayıplarında büyük artışa sebep olduğunu bildiren DSÖ, kıtada son dört haftada vaka ve can kayıpları sayısının önceki dört haftaya göre yüzde 50 arttığını söyledi.

22 Afrika ülkesinde enfeksiyon oranlarının arttığını açıklayan DSÖ, güney ve kuzey Afrika ülkelerinde yoğunlaşma olduğunu, can kayıpları seviyesinin dört haftalık dönemde 15 binin üzerine çıktığını bildirdi.

DSÖ’den mutasyon uyarısı: Afrika’da ölümler yüzde 50 arttı

Yorumlar kapalı.