Döviz yükselirken dört haftada fiyatı yüzde 34 artan benzinde indirim yapılacak mı?

Türk lirasının, dün geceki ani değişimine kadar yaşadığı değer kaybı nedeniyle son 28 günde benzine yüzde 33,8, motorine yüzde 31,6, LPG'ye yüzde 18 zam yapıldı. Dün gece akaryakıta yeni zam gelmese de dövizdeki düşüşün akaryakıta aynı oranda indirim olarak yansıması beklentisi oluştu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövize endeksli mevduat hesabı uygulamasını açıklaması, son aylarda dövizin TL karşısında aşırı değer kazanması nedeniyle otomatik olarak fiyatı yükselen akaryakıt ürünlerinde aynı oranda indirime gidilip gidilmeyeceğini gündeme getirdi.

ANKA Haber Ajansı’nın akaryakıt fiyatlarında yaşanan değişim üzerinde yaptığı inceleme akaryakıtta sadece son bir ayda yüzde 18 ila yüzde 33,8 arasında artış yaşandığını ortaya koydu. 23 Kasım’dan bugüne (21 Aralık’a) kadar yaşanan fiyat değişimleriyle son 28 günde benzine 2 TL 90 kuruş ve motorine 2 TL 73 kuruş ve LPG’ye 89 kuruş zam geldi. Buna göre bir ayda benzine yüzde 33,8, motorine yüzde 31,6, LPG’ye yüzde 18 zam yapıldı.

Yapılan son zamlar nedeniyle 8 Aralık’ta benzin ve motorinin litre satış fiyatları 10 TL’lik sınırı aşmıştı. Bugün Ankara’da benzin 11,68 TL, motorin 11,54 TL civarında satılıyor. 23 Kasım’da ise Ankara’da benzin 8,73, motorin ise 8,77 TL’den satılıyordu.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) verilerine göre son bir ayda sadece 1-2 Aralık’ta fiyat indirimi yapılmıştı. 1 Aralık’ta motorine 44 kuruş, 2 Aralık’ta benzine 58 kuruş indirim gelmişti.

Döviz yükselirken dört haftada fiyatı yüzde 34 artan benzinde indirim yapılacak mı?

Yorumlar kapalı.