Donald Trump Kovid-19’a yakalandıklarını duyurdu

ABD Başkanı eşi Melania Trump ile birlikte koronavirüse yakalandıklarını, hızlı bir şekilde tedavi sürecine başladıklarını açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump ile birlikte yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını duyurdu.

Trump, Twitter’dan paylaştığı mesajda eşi Melania Trump’ın da testinin pozitif çıktığını, derhal karantina ve tedavi sürecine başladıklarını bildirdi:

Bu gece First Lady ve benim Kovid-19 testimiz pozitif çıktı. Karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacağız. Bu süreci beraberce atlatacağız.

Beyaz Saray: İkisi de iyi durumda

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada da Trump’ın doktoru Sean Conley’nin söz konusu testlerle ilgili resmi açıklaması paylaşıldı.

Açıklamada, Trump ile eşi Melania Trump’ın son yapılan Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı bilgisine yer verilirken, “Şu anda hem Başkan hem de First Lady iyi durumdalar ve iyileşme sürecinde her ikisi de Beyaz Saray’ın içinde evde kalacaklar” ifadeleri kullanıldı.

Danışmanı yakalandı

Trump’ın danışmanı Hope Hicks Kovid-19 yakalanmıştı.

Kendisinin ve eşi Melania Trump’ın Hicks ile yakın temas halinde olduğunu belirten Trump, “Hope her zaman maske takıyordu ama testi pozitif çıktı. Az önce test yaptırdım, Melania da yaptırdı. Karantinaya girip girmeyeceğimizi ya da virüse yakalanıp yakalanmadığımızı bilmiyorum. Ne olacağını göreceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’dan geçmiş olsun mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19’a yakalanan Trump çiftine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdoğan, Twitter’den İngilizce yaptığı paylaşımda, “Kovid-19 testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump ile First Lady Melania Trump’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, karantina sürecini sıkıntısız şekilde atlatıp bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Donald Trump Kovid-19’a yakalandıklarını duyurdu

Yorumlar kapalı.