Diyanet İşleri Başkanlığından, Cübbeli Ahmet’e ‘Selefi-Vahhabi’ yanıtı geldi

'Cübbeli Ahmet' diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün 'iç savaşa destek vermiş olacaklar' diyerek seslendiği Diyanet İşleri Başkanlığından 'Selefi-Vahhabi' yanıtı geldi. Diyanet'ten yapılan açıklamada haberle ilgili paylaşımların gerçeği yansıtmaktan uzak olduğu, son derece rahatsız edici ve üzücü olduğu belirtildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Cübbeli Ahmet’ diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Kuveytli Vehhabi ‘şeyh’i Osman El Hamis’in Sakarya’da camide vaaz vermesi üzerine Diyanet’i uyarmıştı. Cübbeli Ahmet sosyal medya üzerinden “Diyanet’i, vehhabileri konuşturmama hususunda uyarıyorum. Aksi takdirde iç savaşa destek vermiş olacaklardır” demişti.

DİYANET’TEN YANIT

Diyanet İşleri Başkanlığı, başkanlığı “Selefi-Vehhabi fikir akımlarının Türkiye’de yaygınlaşmasına hizmet etmek”le suçlayan haber ve paylaşımlarla ilgili bir açıklama yaptı. Diyanet’ten yapılan açıklamada, başkanlığın, Kur’an-ı Kerim ve sünnet-i seniyye çizgisinde sahih din anlayışını şiar edindiği, din eğitimini ve irşat hizmetlerini bu çizgiden taviz vermeden yürütmenin gayreti içerisinde ilkeleri sarih ve duruşu maruf bir kurum olduğu belirtildi.

“SAĞDUYULU VE TUTARLI BİR ÜSLUPLA DİN HİZMETİ YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

Diyanetin ilim geleneğinden aldığı müstesna mirasla bugünün insanı ve gelecek nesiller için İslam’ın ana kaynaklarından beslenen sağlam bir itikadi ve ahlaki zeminin oluşması yolunda çalışmalarını sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, “Başkanlığımız, başta cami ve Kur’an kurslarımız olmak üzere hizmet verdiği her alanda sağduyulu ve tutarlı bir üslupla din hizmeti yürütmektedir.” ifadesi kullanıldı.

Başkanlığın zahiri, parçacı, ayrıştırıcı ve tekfir edici yorumlarla gelişen ve İslam’ın rahmet dini olduğu gerçeğini göz ardı eden yaklaşımların bilhassa gençleri ve geleceği tehdit ettiğine dair yayınları ve üst düzey açıklamaları olduğu belirtilen açıklamada, “İfrat ve tefritten uzak, sade ve mutedil bir dini hayata rehberlik etmek, her türlü din istismarına ve fitne ateşine karşı müteyakkız davranarak toplumumuzu bilinçlendirmek, Diyanet İşleri Başkanlığımızın vazgeçilmez görevidir.” denildi.

“SON DERECE RAHATSIZ EDİCİ VE ÜZÜCÜ”

İslam dünyasında tefrika ve tezviratın açtığı yaralar böylesine büyümüşken, milletin birliğine ve ümmetin bütünlüğüne zarar verecek söylemlerden kaçınmanın her Müslüman’ın vazifesi olması gerektiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Son günlerde bazı medya mecralarında yer alan ve başkanlığımızı Selefi-Vehhabi fikir akımlarının ülkemizde yaygınlaşmasına hizmet etmekle suçlayan haber ve paylaşımlar, gerçeği yansıtmaktan uzak olup son derece rahatsız edici ve üzücüdür.”

Diyanet İşleri Başkanlığından, Cübbeli Ahmet’e ‘Selefi-Vahhabi’ yanıtı geldi

Yorumlar kapalı.