Diyanet camilerde sosyal mesafeyi kaldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 81 ile "Cami ve Mescitlerde Saf Düzeni" konulu genelge gönderdi. Genelgede, soğuk havalar nedeniyle açık alanda namaz kılma imkanı kalmadığı gerekçesiyle salgın sürecinde sosyal mesafe kuralı uygulanan cami ve mescitlerde normal saf düzenine geçileceği belirtildi. Genelgede, "Ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılanması ve toplumumuzun salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmış olması göz önünde bulundurularak yeni düzenlemenin yapılması gerekli görülmüştür" denildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 81 ile “Cami ve Mescitlerde Saf Düzeni” konulu genelge gönderdi. Genelgede, soğuk havalar nedeniyle açık alanda namaz kılma imkanı kalmadığı gerekçesiyle salgın sürecinde sosyal mesafe kuralı uygulanan cami ve mescitlerde normal saf düzenine geçileceği belirtildi. Genelgede, “Ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılanması ve toplumumuzun salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmış olması göz önünde bulundurularak yeni düzenlemenin yapılması gerekli görülmüştür” denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Cami ve Mescitlerde Saf Düzeni” konulu genelge yayımladı. Başkan Ali Erbaş’ın imzasıyla yayımlanan genelge, 81 ilin müftülükleri, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne gönderildi. Genelgede şunlar kaydedildi:

“Covid-19 salgını kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla 13 Mart 2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde Başkanlığımızca gerekli tedbirler alınmış, gerek din görevlilerimiz gerekse vatandaşlarımız tarafından konuya gereken hassasiyet gösterilmiş, ilgili kurumlarca malum olduğu üzere cami ve mescitlerde salgın kaynaklı problem yaşanmamıştır.

Kış şartları sebebiyle açık alanlarda namaz kılma imkanı kalmaması, ülke genelinde 18 yaş ve üstü nüfusun büyük oranda aşılanması ve toplumumuzun salgın tedbirlerine riayet konusunda alışkanlık kazanmış olması göz önünde bulundurularak yeni düzenlemenin yapılması gerekli görülmüştür. Bu itibarla temizlik ve maske kurallarına uyulmak kaydıyla cami ve mescitlerde cemaatle kılınan farz namazların normal saf düzenine göre eda edilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.”

Diyanet camilerde sosyal mesafeyi kaldırdı

Yorumlar kapalı.