Dilipak’tan AKP’ye sert çıkış: AKP’liler beni unutsunlar kendilerine baksınlar

"AKP'nin Papatyaları" başlıklı yazısı için aleyhine açılan davaya yarın Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edileceğini hatırlatan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, AKP'ye ağır ifadelerle çıkıştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Abdurrahman Dilipak, “Aradan neredeyse bir yıl geçmiş. Geçen zamanda, gerçek kasdettiğim konuların haklılığı ortaya çıktı” diyerek şunları yazdı: Meydanlardaki kalabalıklar süreç içinde seyrelirse, kadınlar gençler, çocuklarla idare etmeye çalışırsınız. Sizi izlemeye gelenlerin sadece sayısına değil, profiline bakın. Dikkatlerine, coşkularına bakın. Açık havada kitleleri, kapalı salon, ya da stüdyodaki davetliler kadar kolay kontrol edemezsiniz. Hele sizin dostunuz olan Media, STK’lar, kanaat önderleri toplum üzerindeki etkisini kaybetmişse hepsi aynı koroyu tekrarlasa da bir sonuç elde edilemez. 

CEVABINI BEKLEYEN SORULAR

Din, tarih, geleceğe ilişkin vaadler de anlamını ve etkisini kaybedebilir. Her hatırlatma, beraberinde bir başka tartışmayı getirir, bir başka kişiyi ve olayı da beraberinde hatırlatır.. Geldik 15 Temmuz’a, toplumda bir heyecan görüyor musunuz. Yapılan operasyonlara tepki destekten fazla. Hatta destek yok gibi. Terör operasyonları haberlerinin de toplumda artık fazla bir karşılığı yok. 15 Temmuz’la ilgili cevabını bekleyen soruların birçoğunun cevabı bulunmadı. Aleyhinde iddialar bulunan birçok isim ise hâlâ köşelerinde duruyor. Şaibeli işler, kişiler ve ilişkiler soruşturulamıyor. 

SONU NEREYE VARACAĞI BELLİ

Peker’in anlattıkları artık arkası yarına döndü. Peker adı ezberlendiği için herkes onu konuşuyor ama, birçok kesimden çok farklı iddialar Ankara’ya, savcılıklara iletiliyor. Yargı da tıkanmış durumda. Sahi, bu hareket içinde bir yanlışı daha işin başında önleyecek, süreç içinde kontrol edecek ve düzeltecek bir mekanizma yok mu? Görünen o ki, AK Parti’yi bugünkü kritik eşiğe getiren akıl, bütün otokontrol, uyarı mekanizmalarını iptal etmiş. Yoksa bu işler nasıl bu noktaya gelir. Bazı işler nasıl önlenemez, yanlış yapanlar neden elenemezler?!! AK Partililer beni unutsunlar, kendilerine baksınlar. Bu işin sonunun nereye varacağı belli. 15 Temmuz’da neler oldu biliyorsunuz. Ama bu işler nasıl oldu hâlâ bilmiyoruz. Bu gidişle hiç de bilemeyeceğiz. Bu sene göreceksiniz çok fazla katılım olmayacak.”

Dilipak’tan AKP’ye sert çıkış: AKP’liler beni unutsunlar kendilerine baksınlar

Yorumlar kapalı.