Devasa timsah Florida'daki golf sahasına görüldü

Devasa timsah Florida’daki golf sahasına görüldü

Florida genelinde 1,3 milyon kadar aligator bulunuyor fakat Naples'ta görülen örnek, türün varlığına alışkın olanları dahi şoke etti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Florida eyaletinin sakinleri aligator, krokodil ve sürünüp emekleyen ürpertici şeyleri görmeye çoğu kişiden daha alışkın. Fakat Naples’taki golf sahasının yeşillikleri arasında yavaşça yürüyen devasa bir aligator, Floridalıları bile şoke etti.

WINK News’ta meteorolog olan Matt Devitt “DEVASA FLORİDA ALİGATORU! Evet, bu canavar gerçek” dedi.

Çarşamba günü internette yayımlanan videodaki aligator, Valencia Golf and Country Club’da görüldü. Yeşillik boyunca 18 delikli sahanın 17. deliğinin yanındaki bir gölete doğru paytak adımlarla ilerledi.

Birçok kişi devasa hayvanın photoshoplandığını düşünüyordu ancak video paylaşılınca yaratığın gerçek olduğu kanıtlandı.

https://www.youtube.com/watch?v=4dzi5G-KDx8

Florida’da hem krokodiller hem de aligatorlar yaşıyor, Everglades dünyada bu iki türün de yaşadığı tek yer. Eyalette sayısı yalnızca bin 500 civarında olan krokodiller çok daha nadir görülüyor ve tehdit altındaki tür sınıfında.

Daha uzun ve daha sivri burunları var ve ağızları kapalıyken de dişlerini gösteriyorlar. Aligatorlarınsa daha kısa ve daha yuvarlak burunları var ve ağızları kapalıyken dişleri görülmüyor.

Krokodiller ayrıca tipik olarak daha açık renktedir, bronz ve kahverengi tonlarındadır; aligatorlarsa daha koyudur ve griyle siyah tonları daha çok görülüyor.

Krokodiller, ortalama 70-100 yıl hayat süresiyle çok daha uzun yaşarken, aligatorlar ortalama olarak yalnızca 30-50 yıl yaşıyorlar.

Devasa timsah Florida’daki golf sahasına görüldü

Yorumlar kapalı.