Denizlili köylüler kazandı! Taş ocağının durdurulması için talimat verildi

Köylerine yapılmak istenen taş ocağına karşı kekik tarlalarını korumak için Denizli Valiliği önünde oturma eylemi başlatan köylüler mücadeleyi kazandı. Denizli Valisi Ali Fuat Atik, iş makinelerinin alandan çıkmasını istedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçimlerini sağladıkları kekik tarlalarının yanında açılmak istenen taş ocağına karşı Denizli Valiliği önünde oturma eylemi yapan Güzelpınar köylüleri mücadelelerinde şimdilik zafer kazandılar. Taş ocağı faaliyetinin durdurulması için talimat veren Denizli Valisi Ali Fuat Atik, iş makinelerinin alandan çıkmasını istedi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Güzelpınar Köyü’nde, geçimlerini sağladıkları kekik tarlalarının hemen yanında açılmak istenen taş ocağına karşı köylüler tepki gösterdi. Taş ocağının açılması durumunda kekik, zeytin ve ceviz ağaçlarının zarar göreceğini belirten Güzelpınarlılar, dün Denizli Valiliği’ne yürüyerek oturma eylemi yaptılar.

Vali Atik, Güzelpınar’a gelerek kekik tarlalarını yerinde inceledi, köylülerin kaygılarını dinledi.

Atik, taş ocağı faaliyetlerinin durdurulması için talimat verdi. Köylüler, Atik’ten; iş makinelerinin alandan çıkarılmasını talep etti. Bunun üzerine Atik, taş ocağı için çalışma yapan iş makinelerinin bölgeden ayrılması için harekete geçti. Güzelpınarlılar’a, köylerine makinelerinin girmeyeceğinin sözü veren Vali Atik, köyden ayrıldı.

ANKA Haber Ajansı’na açıklama yapan Güzelpınar Köyü Muhtarı Ergün Gürsoy, “Valimiz bugün köyümüze geldi. Taş ocağı faaliyetinin durdurulması için talimat verdi. Biz de iş makinelerinin de köyden çıkarılmasını istedik. Valimiz de iş makinelerini alandan çıkarılması için talimat verdi” dedi.

Vali Ali Fuat Atik’in köy ziyaretine ilişkin görüntü paylaşılmaması dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Güzelpınar Mahallesi’nde kekik üreticileri, bölgelerinde açılmak istenen taşocağına karşı tepki göstermişti. Aydın-Denizli otoyolunun yapımı için kullanılacak mıcır Güzelpınar’da yapılacak taşocağından temin edilecekti. Fernas isimli şirket taş ocağı için Denizli Valiliği’ne çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) için başvurmuştu. Valilik, “ÇED gerekli değildir” raporu vermişti.

4 Mayıs’ta verilen bu karar mahalleliye ilan edilmek üzere Güzelpınar muhtarına 7 Mayıs günü tebliğ edilmişti. Karara 30 günlük itiraz süreci vardı. Fakat şirket itiraz sürecini beklemeden Ramazan Bayramı’nın birinci günü 13 Mayıs’ta ağaç kesimi için çalışmalara başlamıştı. Köylülerin itirazının ardından şirket çalışmaları durdurup bölge halkıyla görüşmeye gitmiş ancak yine tepkiyle karşılaşmıştı.

Güzelpınarlılar, köylerine yapılmak istenen taş ocağına karşı kekik tarlalarını korumak için Denizli Valiliği önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Denizli’de köylüler taş ocağına karşı valilik önünde oturma eylemi başlattı

Denizlili köylüler kazandı! Taş ocağının durdurulması için talimat verildi

Yorumlar kapalı.