Denizin üzerinden motosikletle geçti: Avrupa’dan Asya’ya 1.5 dakikada ulaştı

Kendi tasarladığı özel motosikletiyle su üzerinde gidebilen tek isim dünyaca ünlü motokros efsanesi Robbie Maddison, İstanbul Boğazı'nı su üstünde motosikletiyle geçti. Red Bull sporcusu Maddison, Ortaköy’den Beylerbeyi’ne 1.5 dakikada ulaştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serbest stil motokros sürücüsü Robbie Maddison, reklam çekimleri için İstanbul’a gelen Red Bull sporcusu Maddison, yine İstanbul Boğazı’nı su üzerinde motosikletiyle geçerek Boğaz’ın mavi sularında görsel şölen oluşturdu.

Akıntıya meydan okuyarak Avrupa’dan Asya’ya 1.5 dakika gibi kısa sürede geçen efsanevi isim, izleyenleri kendisine hayran bıraktı. İstanbul Boğaz’ı, Maddison’ın performansı için deniz trafiğine kapatıldı.

Efsanevi ismin özel motosikleti için tamamen geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak tasarlanan özel iki rampa, Ortaköy Meydanı ve Beylerbeyi Parkı’nda kuruldu. Maddison, Algida Big Bold dondurmasını erimeden karşı kıtaya ulaştırdı. Performans, gidiş dönüş toplam 3 dakika sürdü.

‘Çılgın bir deneyim oldu’

Sergilediği performanstan son derece mutlu olduğunu ve hayalini gerçekleştirdiğini dile getiren Maddison, “Son derece mutluyum. Bu benim bir hayalimdi. Buradaki su derin ve tehlikeli bir su olduğu için çılgın bir deneyim oldu” dedi.

‘Nazar boncuğunun etkisine inanıyorum’

Üzerinde nazar boncuğu ile konuşan Maddison, “Nazar boncuğunun etkisine kesinlikle inanıyorum. Burada bir James Bond filminde dublorlük yaptım. Nazar boncuğunu o zaman da kullanıyordum. Evimde de nazar boncuklarım var. İstanbul’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Başardığım en zorlu görev’

Maddison, “Bu benim şimdiye kadar başardığım en zorlu görev diyebilirim. Bu performans şu anda zorluklarla uğraşan herkese ilham olsun. Ya büyük düşünün ya hiç düşünmeyin. Birbirinizi sevin ve büyük düşünün demek istiyorum” diye konuştu.

‘Hızımdan emin değilim’

Yaptığı hızdan o an emin olamadığını belirten Maddison, “Hızımdan emin değilim ama sanırım ulaşmam 1.5 dakikayı aldı. Geriye gelmem de 1.5 dakika aldı. Toplam performansım 3 dakika sürdü ancak 1 sene bunun için çalıştığımız için ben 1 sene 3 dakikadır da diyebilirim” dedi.

Robbie Maddison kimdir?

Kariyerini dünya rekorları üzerine inşa etmiş, zorluklara ve akıllara durgunluk veren cesur atlayışlara karşı kazandığı zaferlerle bugüne kadar gelmiş bir serbest stil motokros sürücüsü.

Denizin üzerinden motosikletle geçti: Avrupa’dan Asya’ya 1.5 dakikada ulaştı

Yorumlar kapalı.