Demet Akalın’ın boşandığı eşi Okan Kurt battı

Demet Akalın’ın boşandığı eşi Okan Kurt ve ailesine ait nakliyat şirketleri için mahkeme, iflas kararı verdi. İflasına karar verilen iki şirketin borcu 500 milyon TL'yi aşıyor. Kararla birlikte iki şirket için tasfiye süreci de başlamış oldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baba Abdi Kurt ile oğulları Okan ve Ozan Kurt’a ait uluslararası taşımacılık şirketleri için konkordato talebinde bulunuldu. Her iki şirketin konkordato talepli davası devam ederken, faaliyetleri de zaman içinde durma noktasına geldi.

Baba Abdi Kurt ile oğulları Okan ve Ozan Kurt’a ait Martaş Uluslararası Taşımacılık ile Martaş Nakliyat şirketleri için konkordato talebinde bulunulmuştu. Her iki şirketin konkordato talepli davası devam ederken, faaliyetleri de zaman içinde durma noktasına geldi.

510 MİLYONLUK BORÇ

Davanın görüldüğü Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçen mayıs ayında yapılan duruşmada iki şirket için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Ancak mahkemenin verdiği süre dolmadan, dosyaya giren üç kişilik konkordato komiser heyeti raporu, süreci tersine çevirdi. Raporda, şirketlerin borca batık olduğu kaydedildi. Rapora göre iki şirketin borcu 510 milyon TL seviyesinde. Rapora göre, şirketin sahip olduğu, büyük bölümü gayrimenkul olan varlıkların değeri ise 128 milyon TL.

AVUKATI: BORCA BATIK DEĞİL

Mahkeme, 11 Mart’ta görülen duruşmada tarafların savunma ve taleplerini aldı. Martaş’ın avukatı, şirketlerin borca batık olmadığını, sahip olduğu gayrimenkuller için yeni bir kıymet takdiri raporu alınması gerektiği kaydedildi. Büyük bir bölümü banka avukatlarından oluşan alacaklılar grubu ise özetle “Şirketler, konkordatoya göre faaliyet göstermiyor” diyerek iki şirket için de iflas kararı verilmesini istedi.

Demet Akalın’ın boşandığı eşi Okan Kurt battı

Yorumlar kapalı.