Definecilerden akılalmaz oyun: Kendilerini AFAD görevlisi diye tanıttılar, camiden anons yaptırıp kepçeyle define aradılar

İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD Başkanlığı’ndan görevli olarak geldiklerini söyleyen 11 kişilik şebeke, Kastamonu'nun Hanönü ilçesi Kavak köyünde geçtiğimiz pazar günü incelemelerde bulundu. Ardından köy halkı ile görüşen şebeke üyeleri, internette hazırladıkları sahte evrakları köylülere göstererek bölgede heyelan ve deprem önleyici, yer altındaki gazları çıkarıcı çalışmalar yapacaklarını belirterek define aradı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köylülerden herhangi bir tepki almayan 11 kişilik şebeke, görüşmeden 3 gün sonra kepçe, delme makinesi gibi iş makineleri ve araçlarla kaçak kazı yapacakları ormanlık alana geldi. Ormanlık arazide çadırlar kuran şebeke, ağaçları kesip yaklaşık 400 metre yol açarak iki ayrı bölgede kaçı çalışması başlattı.

3 gün boyunca kazı çalışmalarını bölgede sürdüren şebeke, köylüleri bölgeden uzak tutabilmek için de köy muhtarına cami hoparlöründen gaz sızıntısından dolayı vatandaşların zarar görmemesi için evlerinde kalmaları yönünde anons yaptırdı.

Bölgede rahat çalışabilmek için camiden yapılan anonsta köy halkının ve hayvanlarının kazı yapılan bölgeye gitmelerinin tehlikeli ve yasak olduğunu ilan ettiren şebeke, bu zaman zarfında çukurlar açarak kazı çalışmalarını sürdürdü.

Köydeki durumu haber alan Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, çalışmanın yapıldığı alana giderek yaptıkları kontrollerde AFAD Başkanlığı tarafından böyle bir görevlendirme yapılmadığını, aralarında kamu görevlileri ve emeklilerin de bulunduğu şahısların AFAD’ta çalışmadıklarını belirledi.

Kendilerine sunulan tüm yazı ve belgelerin internet ortamında hazırlandığını ve belgelerin sahte olduğunu tespit eden Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kaçak kazı yapan ve ormanlık alana zarar veren Ü.F. (45), H.T. (40), O.Ö. (35), T.Y. (43), O.Ç. (40), K.L. (34), Ö.S. (38), İ.Ü. (37), S.Y. (30), G.D. (28) ve M.K.’yi (45) gözaltına aldı.

Definecilerden akılalmaz oyun: Kendilerini AFAD görevlisi diye tanıttılar, camiden anons yaptırıp kepçeyle define aradılar

Yorumlar kapalı.