Dardanel’den ‘çıplak elle paketleme’ açıklaması: Kabul edilen bir uygulamadır

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışanlarının balıkları paketlere çıplak elle yerleştirdiği görülen bir video hakkında eleştirilen Dardanel’den, plastik eldiven kullanımının bu tür paketlemelerde ‘yabancı madde bulaş riski oluşturduğunu’ ve çıplak elle paketlemenin ‘tüm dünyada gıda otoriteleri tarafından kabul edilen bir uygulama olduğunu’ ifade eden bir açıklama geldi.

Tüketici şikayetlerini yayınlayan ‘denetle!’nin Twitter hesabında Dardanel’in fabrikasında balıkların paketleme sürecini içeren bir video paylaşılmış, ‘çıplak elle paketleme’ yapıldığı için firma şöyle eleştirilmişti: “Demek ki el değmeden üretilmiyormuş. Sosyal medyada bir influencer tarafından paylaşılan bu video ton balıklarının paketleme aşamasını gösteriyor. İlginç olan ürün içeriğinde salamura suyu olduğu yazmıyor. İçerik beyanında sadece ton balığı, zeytinyağı ve tuz var.”

Ton balıklarının paketlenme görüntüleri tepki çekti: Demek ki el değmeden üretilmiyormuş

Bunun üzerine Dardanel’in Twitter hesabında paylaşılan ‘Doğru Bilgilendirme Mektubu’ başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bugün bazı sosyal medya mecralarında yayınlanan görüntülerle ilgili gelen eleştirileri üzülerek ve hassasiyetle takip etmekteyiz. Tesislerimizdeki eldiven kullanımı başta olmak üzere, yorumlara konu olan bazı yanlış bilgilendirmelere açıklık getirmek isteriz.

Günümüzün gıda güvenliği prensipleri içerisinde, plastik eldivenlerin konserve üretim süreçlerinde kullanılmaması tüm dünyada gıda otoriteleri tarafından kabul edilen bir uygulamadır. Plastik eldivenlerin büyük risk taşıdığı; kolay yırtılabilir ve parçalanabilir bir malzeme olmasından dolayı son üründe yabancı madde bulaşı riski oluşturduğu bir gerçektir.” (Türk Gıda Kodeksi ve FDA)

El hijyeni, gıda ile temasa uygun dezenfektanlar ile sağlanmaktadır

‘Tüm çalışanların el hijyeni konusunda çok önemli uygulamalardan geçmekte olduğu, ulusal ve uluslararası mevzuatlara göre ciddi şekilde kontrol edildiği’ aktarılan açıklamada şöyle devam edildi: “Periyodik olarak çalışanlarımızın el hijyeni, gıda ile temasa uygun dezenfektanlar ile sağlanmaktadır.

Dardanel’den ‘çıplak elle paketleme’ açıklaması: Kabul edilen bir uygulamadır

Yorumlar kapalı.