Danimarka’da 4 milyon vizon topraktan çıkarılıp yakılacak

Geçtiğimiz Kasım ayında koronavirüsün başka bir varyantını bünyesinde barındırdığı tespit edilerek 17 milyon vizonu öldürme kararı alan ve daha sonra askeri alanlara gömen Danimarka, öldürülen 4 milyon vizonu, çevredeki suları kirletme riski taşıması sebebiyle toprak altından çıkarma kararı aldı. Parlemento’da oy birliğiyle alınan karara göre, altı ay içerisinde vizonların toprak altından çıkarılıp yakılacağı belirtildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz aylarda Danimarka, hayvanlarda Covid-19’un mutasyona uğramış bir versiyonunun bulunmasının ardından vizonların öldürülmesine karar vermişti. Daha sonra hükümet, vizonların öldürülmesine gerekçe olarak, geliştirilmekte olan Covid-19 aşılarının, mutasyona uğrayan virüse karşı etkili olamayabileceğini sundu. Ardından Danimarka Tarım Bakanı Mogens Jensen, hükümetin gerekli mevzuatı yerine getirmeden çiftliklerdeki vizonlarının ölüm emrini vermesi suçunu üstüne alarak istifa etmişti.

Danimarka’da “vizon krizi” hala devam ediyor. Hükümet yetkilileri, çevre kirliliğini önlemek için önümüzdeki yıl katledilen vizonların toprak altından çıkarılacağını ve yakılacağını açıkladı.

ÇIKARILIP YAKILACAK

Parisien’in haberine göre, geçtiğimiz aylarda koronavirüsün bir mutasyonunu yaydıkları iddiasıyla öldürülen vizonların topraktan çıkarılması kararı alınırken dört milyon vizonun toprak altından çıkarılarak yakılacağı belirtildi.

Danimarka Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Parlamento’da yapılan oylama sonrasında çoğunluk kararıyla, bulaşıcı hastalık riskleri tamamen ortadan kalktığında, dört milyon vizon cesedinin altı ay içinde yer altından çıkarılacağını ve ardından normal atık olarak yakılacağını açıkladı.

Danimarka’da 4 milyon vizon topraktan çıkarılıp yakılacak

Yorumlar kapalı.