Danimarka’da ’17 milyon vizonun öldürülme’ kararı sonrası Gıda Bakanı istifa etti

Danimarka Gıda Bakanı Mogens Jensen, hükümetin '17 milyon vizonun öldürülmesi' kararının yarattığı kriz nedeniyle istifa etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Danimarka’da, yeni tip korona virüsünün (Covid-19) vizonlarda mutasyona uğradığı açıklanmış ve Başbakan Mette Frederiksen, 4 Kasım’da ülkedeki çiftliklerde bulunan yaklaşık 17 milyon vizonun öldürülmesi yönünde karar aldıklarını duyurmuştu.

Mutasyona uğrayan ve cluster-5 olarak adlandırılan virüse karşı, Covid-19 aşısının etkili olmadığı kaydedilmişti.

Ancak bu karar birçok eleştiriyi ve tartışmayı da beraberinde getirmişti.

Çiftliklerdeki tüm vizonların öldürülmesinin yasal dayanağının olmadığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olan Gıda Bakanı Mogens Jensen, bugün istifa etti.

MUHALEFET İSTİFAYI YETERLİ BULMADI

İstifa kararını Bakanlığın internet sitesinden duyuran Jensen, “Parlamentodaki partilerin çoğunluğunun desteğini yitirdiğimi düşündüğümden dolayı, bugün Başbakan’a hükümette bakan olarak görev alamayacağımı bildirdim” ifadelerini kullandı.

Jensen’in istifasını yeterli bulmayan muhalefet partileri, “yasal dayanak” skandalında, Başbakan Mette Frederiksen’in rolünün de incelenmesini istiyor.

HÜKÜMET ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Vizonların öldürülmesine başlanması üzerine, hükümetin riskli bölgeler dışında vizon çiftliklerindeki vizonları öldürme kararının yasal dayanağının olmadığı ortaya çıkmıştı. Hükümet, bu nedenle özür dilemiş ve parlamentoda çoğunluğu sağlamasına destek veren sol partiler ve Liberal Sol Parti ile yasal boşluğu dolduracak yasayı parlamentodan geçirmişti.

Danimarka’da ’17 milyon vizonun öldürülme’ kararı sonrası Gıda Bakanı istifa etti

Yorumlar kapalı.