Damat matematik testinden geçemedi, düğün iptal edildi: ‘Okula gitmemiş bile olabilir’

Hindistan'da bir düğünde, damat gelin tarafından sorulan matematik sorusunu bilemediği için düğün iptal edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’da başkent Yeni Delhi yakınlarındaki Uttar Pradesh’te gerçekleşen bir düğün, matematik sorusu nedeniyle iptal edildi.

Evliliklerin çoğunun ailelerin ayarlamasıyla yapıldığı Hindistan’da, düğün alanına gelen damat, gelin tarafından kendisine sorulan çarpım tablosunu yapamadı.

Bunun üzerine gelin, ‘matematiğin temellerini bilmeyen biriyle evlenemeyeceğini’ söyledi. Arkadaşları ve aile üyeleri ise, fikrini değiştirmesi konusunda gelini ikna edemediler.

Gulf News’in haberine göre, gelinin kuzeni, damadın eğitimsiz olduğunu öğrenince şaşırdıklarını açıkladı ve şunları söyledi:

“Ailesi, damadın eğitim düzeyi konusunda bizi bilgilendirmemişti. Okula gitmemiş bile olabilir. Damadın ailesi bizi aldattı, ama cesur kız kardeşim sosyal tabudan korkmadan dışarı çıktı.”

Her iki taraf da, köyün önde gelen vatandaşlarının müdahalesi konusunda anlaştığı için polis herhangi bir soruşturma başlatmadı. Ancak, anlaşmanın bir parçası olarak gelin ve damadın ailelerinin hediye ve mücevherleri iade etmeleri gerekecek.

Damat matematik testinden geçemedi, düğün iptal edildi: ‘Okula gitmemiş bile olabilir’

Yorumlar kapalı.