Çürümeye yüz tutmuş üç odalı ev 12,43 milyon liraya alıcı buldu

Yeni Zelanda’da, banyo ve tuvaleti olmayan üç odalı bir ev 2,075 milyon Yeni Zelanda dolarına (12,43 milyon lira) satıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1920’lerde inşa edilen, Auckland kentinin, zenginlerin yaşadığı banliyölerinden Grey Lynn’deki ev Barfoot & Thompson adlı emlak bürosu tarafından düzenlenen açık artırmada alıcı buldu. 1,75 milyon Yeni Zelanda doları (10,48 milyon lira) açılış fiyatıyla başlayan açık artırmada satılan evin bazı duvarları eksik, büyük ve bakımlı bir bahçesi yok ve tadilat istiyor.

İçi harap haldeki evin, bir arazide ve sıkışık halde birden fazla binanın inşasına izinverilmeyen ‘tek ev bölgesi’nde ve eski olmasının değerini artırdığını belirten emlak bürosundan Campbell Dunoon, “Bu tarz evlere talep çok arttı. Geçmişte insanlar hemen yerleşebilecekleri evleri tercih ediyordu. Şimdi alıp, yaptırıp taşınabilecekleri evlere yöneliyorlar. Özellikle de bu bölgede” dedi.

Çürümeye yüz tutmuş üç odalı ev 12,43 milyon liraya alıcı buldu

Dunoon, Yeni Zelanda’daki emlak piyasasının, dünyanın en yüksek fiyata evlerin satıldığı piyasalarından biri olduğunu anımsattı.

Çürümeye yüz tutmuş üç odalı ev 12,43 milyon liraya alıcı buldu

Yorumlar kapalı.